Aston Martin Vantage GT8: Η κορυφαία (+video)

Με αγωνιστικά γονίδια σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 150 αυτοκινήτων

  • -
  • -

Η Vantage GT8 είναι η μια εστιασμένη σπορ κατασκευή από την Aston Martin. Ελαφρύτερη με καλύτερη αεροδυναμική και πιο ισχυρή, πλησιάζει περισσότερο στην αγωνιστική εκδοχή του μοντέλου, παρά σε αυτήν της παραγωγής και θα κυκλοφορήσει σε μόλις 150 μονάδες.

Με την πρώτη κιόλας ματιά δείχνει τα… δόντια της, με το δυναμικό σχεδιασμό και τα έξτρα carbon στοιχεία που συμβάλουν και στην αεροδυναμική. Την αισθητική ακολουθούν οι νέες αγωνιστικές ρυθμίσεις του πλαισίου για κορυφαία ακαμψία, ευελιξία και αμεσότητα στις αντιδράσεις. Κάτω από το καπό της Vantage GT8  φωλιάζει η αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 4,7 λίτρων κινητήρα με απόδοση 446 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή εναλλακτικά με ένα αυτόματο 7άρι.

Ένα έξτρα αεροδυναμικό πακέτο με «φρύδια» στον εμπρός προφυλακτήρα μια μεγάλη «φτερούγα» στο πίσω μέρος έρχεται να δώσει περισσότερη κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες να φέρει την GT8 πιο κοντά στην αγωνιστική έκδοση. Νέοι είναι και οι τροχοί με τα πέντε μπράτσα που συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Οι διχρωμίες δίνουν επίσης έναν ιδιαίτερο τόνο στη σπορ κατασκευή.

Για τη μείωση του βάρους έχει χρησιμοποιηθεί carbon σε αρκετά μέρη του αυτοκινήτου, όπως η οροφή, οι πόρτες, τα καθίσματα τα οποία διαθέτουν μόνο χειροκίνητες ρυθμίσεις και όχι ηλεκτρικές επίσης για εξοικονόμηση βάρους. Νέα, πιο ελαφριά και σημαντικά πιο θορυβώδης είναι η εξάτμιση από τιτάνιο. Από την άλλη η βρετανική φίρμα διατήρησε το εντυπωσιακό σύστημα πολυμέσων προκειμένου να προσφέρει και την άνεση που αναζητούν οι πελάτες της. Ωστόσο, αθροιστικά το συνολικό αποτέλεσμα της δίαιτας έκανε την Aston Martin Vantage GT8 να ζυγίζει 100 κιλά λιγότερα.

 Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο προς το τέλος του 2016 με τιμή που υπολογίζεται στην Μ. Βρετανία περίπου στα 210.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...