WRC 2011: Ράλλυ Σαρδηνίας

Επιστροφή του Loeb στις νίκες

  • -
  • -

Η μάχη ανάμεσα στους Sebastien Loeb και Mikko Hirvonen στο Ράλλυ Σαρδηνίας (Ιταλία) έληξε τελικά με νικητή τον Γάλλο. Ο Loeb πήρε έτσι τη δεύτερη φετινή του νίκη με το Citroen DS3 WRC, μαζί και ένα προβάδισμα 7 βαθμών στη βαθμολογία οδηγών. “Ο Mikko πίεζε πολύ σκληρά οπότε έπρεπε να παίρνουμε μεγάλο ρίσκο συνεχώς”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Loeb. Η νίκη κρίθηκε στην τελευταία ειδική του αγώνα, όπου ο Hirvonen ήταν μεν ταχύτερος όχι όμως τόσο ώστε να καλύψει την διαφορά που τον χώριζε από τον Loeb. Ο team mate του Hirvonen, Jari-Matti Latvala, είχε έξοδο στην 1η ειδική του αγώνα που οφείλεται σε λάθος σημειώσεις του συνοδηγού του, Miika Anttila και η οποία έφερε το πλήρωμα πολύ πίσω στην κατάταξη και εκτός συναγωνισμού. Το Ford Fiesta RS WRC πάντως έδειξε τόσο στα χέρια του Latvala όσο και με τη δεύτερη θέση του Hirvonen ότι στο χώμα είναι ταχύτατο.

Στην 3η θέση τερμάτισε η έκπληξη του αγώνα, ο Petter Solberg. Αυτό είναι το πρώτο podium του Νορβηγού Παγκόσμιου Πρωταθλητή 2003 στο φετινό πρωτάθλημα, ο οποίος έδειξε πως, αν και ημιεργοστασιακή συμμετοχή, μπορεί ακόμη και να κυνηγήσει τη νίκη. Η έκπληξη του πρωταθλήματος, Sebastien Ogier, ξεκίνησε τρίτος την τελευταία μέρα του αγώνα, ωστόσο μια σπασμένη πίσω ανάρτηση στην 17η ειδική (Terranova) τον έριξε στην 4η θέση γενικής. Αποτέλεσμα που πάντως, σε συνδυασμό με τη νίκη του Loeb, έφεραν την Citroen στην κορυφή της βαθμολογίας κατασκευαστών.

Αυτό ήταν το πρώτο ράλλυ για την ομάδα της Mini, με τον Dani Sordo να φέρνει το John Cooper Works WRC στην 6η θέση, πίσω από το Stobart-Fiesta του Mads Ostberg. Το άλλο Mini, αυτό του Kris Meeke, εγκατέλειψε τη δεύτερη μέρα από μηχανικά προβλήματα. Στις θέσεις 7 και 8 τερμάτισαν δύο S2000, το Fiesta του Ott Tanak και το Fabia του Juho Hanninen. Τη δεκάδα έκλεισαν ο Matthew Wilsοn που αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης του Stobart-Fiesta και ο Nasser Al-Attiyah (Ford Fiesta RS WRC). Στην κατηγορία WRC Academy νικητής ήταν ο Egon Kaur.

Επόμενος αγώνας είναι το ράλλυ Αργεντινής στις 26-29 Μαΐου 2011.

 

Ράλλυ Σαρδηνίας 2011 - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία Οδηγών

Βαθμολογία Ομάδων

Βαθμολογία Συνοδηγών

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...