Επίσημη πρώτη για τον Σωτήρη Ιερεμιάδη με το νέο Skoda Fabia Rally2 RS!

Ο Σωτήρης Ιερεμιάδης ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση το 2024 στο Rally Camunia οδηγώντας ένα Skoda Fabia Rally 2 RS!

  • -
  • -

Στις 23-24 Μαρτίου ο Σωτήρης Ιερεμιάδης θα πραγματοποιήσει στη γειτονική Ιταλία, και συγκεκριμένα στο Rally Camunia, την πρώτη του εμφάνιση για το 2024. Την περσινή χρονιά ο Έλληνας οδηγός συμμετείχε σε αγώνες του Ιταλικού Πρωταθλήματος και φέτος έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία ετοιμάζεται για τη δεύτερη χρονιά εμπλοκής του οδηγώντας αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally2. Το 2024 ο Έλληνας οδηγός θα ακολουθήσει το ασφάλτινο International Rally Cup στη γειτονική χώρα, έχοντας στο δεξί του μπάκετ τον 3 φορές Πρωταθλητή Ιταλίας συνοδηγό Pietro Elia Ometto.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Σωτήρης Ιερεμιάδης θα λάβει μέρος στο Rally Camunia, με στόχο να προετοιμαστεί για το φημισμένο Rally Elba, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη του International Rally Cup στις 26-27 Απριλίου. Μάλιστα, στον αγώνα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με το νέο του αυτοκίνητο, το οποίο είναι ένα τελευταίας εξέλιξης και γενιάς Skoda Fabia Rally2 RS, με την ιταλική Erreffe Rally Team να έχει την ευθύνη προετοιμασίας του αυτοκινήτου. 

«Στόχος η βελτίωση των επιδόσεων μας»!

Το GOCAR, το οποίο στηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας την προσπάθεια του Σωτήρη Ιερεμιάδη, επικοινώνησε μαζί του λίγες μέρες πριν την εκκίνηση του αγώνα και σας μεταφέρει τον παλμό από τη γειτονική Ιταλία. Όπως μας ανέφερε ο Έλληνας οδηγός και φέτος θα ακολουθήσει παρόμοιο πρόγραμμα με πέρσι: «Ουσιαστικά, θα ακολουθήσουμε το ασφάλτινο InternationalCup, ενώ με εξαίρεση το RallyCamunia, θα λάβουμε μέρος σε ακόμα έναν αγώνα το Φθινόπωρο και πάλι στην Ιταλία. Φέτος, δεν περιλαμβάνεται κάποιος αγώνας του ελληνικού Πρωταθλήματος στο πρόγραμμα μας, με εξαίρεση το Ράλλυ Φθιώτιδας, στο οποίο θα εκτελέσουμε χρέη πλοηγού.»

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά συμμετοχής με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally2 και ο στόχος του Σωτήρη είναι ξεκάθαρος: «Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας σε κάθε αγώνα. Να αποκτήσουμε την απαιτούμενη εμπειρία και να είμαστε κάθε φορά ταχύτεροι, διεκδικώντας ό,τι καλύτερο. Ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά υψηλός και αρχικά θέλουμε να πλασαριστούμε στην πρώτη δεκάδα. Από εκεί και έπειτα να χτίσουμε επάνω σε αυτό και να βελτιώνουμε συνεχώς τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα μας.» Φέτος, για πρώτη φορά θα έχει στη διάθεση του τη νεότερη γενιά του Skoda Fabia Rally2 και μετά τις πρώτες δοκιμές με το αυτοκίνητο διαπίστωσε σημαντικές διαφορές: «Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό μου στυλ. Το γεγονός ότι έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο το έχει κάνει πιο σταθερό στα γρήγορα κομμάτια, στοιχείο που μου εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πίσω από το τιμόνι του. Ο κινητήρας έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, κάτι που σου επιτρέπει να έχεις καλύτερη έξοδο στα κλειστά κομμάτια, ενώ βελτιωμένη είναι και η αίσθηση του πεντάλ του φρένου, το οποίο σου εμπνέει εμπιστοσύνη να φρενάρεις ακόμα πιο βαθιά στη στροφή.»

Το Rally Camunia έχει έδρα την πόλη Breno στην περιοχή της Brescia. Ξεκινάει το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή περιλαμβάνοντας συνολικά 6 ε.δ. με συνολικό μήκος 71 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με τις συμμετοχές να αγγίζουν συνολικά τις 118. Ο Σωτήρης Ιερεμιάδης με τον Pietro Elia Ometto στο δεξί του μπάκετ θα περάσουν τη ράμπα της αφετηρίας έχοντας το Νο14 στις πόρτες του Skoda Fabia Rally2 RS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...