Το Toyota GR Yaris ξανά διαθέσιμο για αγορά – Ειδική έκδοση WRC

Η Toyota Gazoo Racing με αφορμή το 1-2-3 που σημείωσε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, λανσάρει νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

  • -
  • -

Το Toyota GR Yaris αποτέλεσε ξεκάθαρο πόθο από την στιγμή που παρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα τόσο για τους λάτρεις των αγώνων ράλι, αλλά και για τους βενζινοαίματους γενικότερα. Όντας ένα αυθεντικό homologation special, όπως ήταν λογικό, όλοι ήθελαν να το αποκτήσουν αλλά πολλοί έμειναν… με την όρεξη. Για τους θαυμαστές του μοντέλου στην Γερμανία όμως φαίνεται να υπάρχει ελπίδα, καθώς η ιαπωνική μάρκα προχώρησε στην παρουσίαση ενός νέου, περιορισμένης παραγωγής GR Yaris, από το οποίο θα παραχθούν μόλις 300 αντίτυπα. Αντλώντας έμπνευση από τις πρόσφατες νίκες της μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), αυτό το νέο μοντέλο διαθέτει άγνωστες (προς το παρόν) αναβαθμίσεις.

Αυτό που δεν είναι άγνωστο είναι η τιμή, η οποία ξεκινά από 42.490 €. Το hot hatch θα διαθέτει νέο setup, προσφορά της Toyota Gazoo Racing. Αν και η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αποκαλύπτει πολλά σχετικά με τη φύση των βελτιώσεων που θα εφαρμόσει η ομάδα WRC, υπόσχονται να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του αυτοκινήτου.

Toyota-GR-Yaris-Special-Edition-WRC-2

Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι το νέο αυτό GR Yaris θα διατίθεται μόνο σε κόκκινη και λευκή απόχρωση, με αφορμή τα χρώματα που χρησιμοποιεί η αγωνιστική ομάδα. Οι δαγκάνες των φρένων είναι επίσης βαμμένες σε κόκκινο χρώμα πίσω από τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Τέλος, το μοντέλο περιορισμένης παραγωγής είναι εξοπλισμένο με το πακέτο «High Performance» της Toyota, το οποίο διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και νέο setup το οποίο αντλεί από την ειδίκευση της Toyota Gazoo Racing World Rally Team για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και οδηγική απόλαυση.

Η ειδική έκδοση GR Yaris έχει σχεδιαστεί για να γιορτάσει το 1-2-3 της Toyota Gazoo Racing στο πρόσφατο Ράλι Ιαπωνίας. Ο αγώνας, τον οποίο κέρδισαν οι Elfyn Evans - Scott Martin, έκλεισε μια σχεδόν τέλεια σεζόν για την μάρκα, η οποία πήρε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά και οδηγών με τον Kalle Rovanpera για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Toyota-GR-Yaris-Special-Edition-WRC-3

Όπως και το «απλό» GR Yaris, η έκδοση περιορισμένης παραγωγής θα χρησιμοποιεί τον ίδιο τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων της Toyota, με απόδοση 261 ίππους. Αυτός σε συνδυασμό με την προηγμένη τετρακίνηση χαρίζει στο ισχυρότερο Yaris της αγοράς 0-100 km/h σε 5,5 sec.

Δείτε ακόμη: Toyota Yaris: Δείτε όλες τις εκδόσεις και τις τιμές στην Ελλάδα

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης ζήτησης, η Toyota έχει εφαρμόσει μια επιλεκτική διαδικασία αγοράς. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να εξασφαλίσουν την ευκαιρία να αγοράσουν το GR Yaris. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 27 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου. Εάν επιλεγούν, οι αιτούντες θα λάβουν μια ειδοποίηση μέσω email και θα έχουν στη διάθεσή τους 14 ημέρες για να ολοκληρώσουν την παραγγελία τους. Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...