Πόσα αγωνιστικά Ford θα συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023;

Αιχμή του δόρατος για την ομάδα της M-Sport Ford World Rally Team θα είναι και φέτος το Ford Puma Rally1 Hybrid, με πληρώματα τους Tänak-Järveoja και Loubet-Gilsoul.

  • -
  • -

H Ford είναι έτοιμη για μία ακόμα πολυάριθμη και δυναμική παρουσία στο φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις, 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για το 2023, που φέτος σηματοδοτεί μέσα σε εορταστικό κλίμα τα 70 χρόνια παρουσίας του εθνικού μας αγώνα στην παγκόσμια αγωνιστική σκηνή. Από την προσεχή κιόλας Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023 με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Ford είναι έτοιμα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, διεκδικώντας ταυτόχρονα σημαντικές διακρίσεις στις κατηγορίες τους, στις 15 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 305,81 χιλιομέτρων της φετινής διοργάνωσης.

Ποιος θα είναι ο… πρωταγωνιστής για τη Ford;

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC το 2019 και νικητής του Ράλλυ Σουηδίας τον περασμένο Φεβρουάριο, Ott Tänak, μαζί με τον συνοδηγό του Martin Järveoja στο δεξί μπάκετ, θα αποτελέσουν στο φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις την αιχμή του δόρατος για την ομάδα της Μ-Sport Ford World Rally Team. Τόσο στην ΕΚΟ Super Special Stage των 1,48 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού ανοίγοντας και επίσημα την αυλαία του αγώνα για το 2023, όσο και στις απαιτητικές χωμάτινες ειδικές διαδρομές που ακολουθούν στα βουνά της Κορινθίας και της Στερεάς Ελλάδας, ο αδιαφιλονίκητος άσσος στο μανίκι για το πλήρωμα από την Εσθονία θα είναι για μια ακόμα φορά το Ford Puma Rally1 Hybrid. Στο πλευρό τους στον φετινό αγώνα θα βρίσκονται οι Pierre-Louis Loubet και Nicolas Gilsoul, με ένα ακόμα Ford Puma Rally1 Hybrid της M-Sport Ford World Rally Team.

Και ελληνικές συμμετοχές με Ford

Κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023, το τρίτο Ford Puma Rally1 Hybrid με το #9 στις πόρτες θα οδηγεί ο Ιορδάνης Σερδερίδης, στην τέταρτη συμμετοχή του Έλληνα οδηγού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA μετά τα Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Μεξικού και Σαφάρι, έχοντας στο δεξί κάθισμα της τετράτροχης «πολεμικής μηχανής» της Μ-Sport Ford World Rally Team τον Βέλγο Frederic Miclotte. Δυναμική θα είναι παρουσία της M-Sport Ford World Rally Team και στην κατηγορία Rally2, στην οποία πρωταγωνιστεί το αντίστοιχων προδιαγραφών Ford Fiesta με πληρώματα τους Adrien Fourmaux-Alexandre Coria και Grégoire Munster-Louis Louka.

Ταυτόχρονα, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα πέσει και επίσημα η αυλαία του Πρωταθλήματος Νέων (JWRC) για το 2023, θεσμού στον οποίο οι επόμενοι αστέρες του WRC συμμετέχουν με το αξιόπιστο και εξόχως ανταγωνιστικό Ford Fiesta Rally3.

Δείτε ακόμη: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - Όλες οι προσβάσεις θεατών

Με αυτοκίνητο ίδιων προδιαγραφών και την τεχνική υποστήριξη της M-Sport Ford θα συμμετέχει στο φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις και ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας, δύο φορές πρωταθλητής στη χώρα μας στην κατηγορία F2, με συνοδηγό στο «ελληνικό» Ford Fiesta Rally3 της Car Center τον Γιώργο Κακαβά.

Πόσα Ford θα τρέξουν στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023;

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Service Park του αγώνα που βρίσκεται στην πόλη της Λαμίας όλοι οι επισκέπτες και φίλοι της Ford θα μπορούν να δουν από κοντά και τα 17 στο σύνολο αγωνιστικά αυτοκίνητα που υποστηρίζει σε τεχνικό επίπεδο η M-Sport Ford World Rally Team στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις – τρία Ford Puma Rally1 Hybrid, τρία Ford Fiesta Rally2 και έντεκα Ford Fiesta Rally3, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ που λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα Νέων (JWRC). Συνολικά, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα Ford που θα λάβουν μέρος στον φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις ανέρχονται σε 24.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...