WRC: Το λάθος του Neuville έφερε τον Ogier στην κορυφή (vid)

Ο Βέλγος οδηγός τραυμάτισε την ανάρτηση του i20 και μαζί κάθε ελπίδα για τη νίκη στο Μόντε Κάρλο

  • -
  • -

Ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι απέδειξε για μία ακόμη χρονιά το σκληρό του πρόσωπο. Η 13η ειδική διαδρομή, τελευταία του Σαββάτου, αποδείχθηκε γρουσούζικη για τον Thierry Neuville. Ο οδηγός της Hyundai, που είχε μέχρι εκείνο το σημείο προβάδισμα 51’’ έναντι του πρωταθλητή Sebastien Ogier, έσπασε την ανάρτηση του i20 WRC. Η καθυστέρηση ήταν πάνω από μισή ώρα, κάτι που σημαίνει ότι έχασε κάθε ελπίδα όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για να τερματίσει σε υψηλή θέση.

Πρωτοπόρος του αγώνα, με τέσσερις ειδικές να απομένουν, έγινε ο Ogier με το Ford Fiesta της M-Sport. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της τελευταίας τετραετίας έχει διαφορά 47,1’’ από τον team mate του, Ott Tanak. Στην τρίτη θέση πέρασε ο Jari-Matti Latvala με το εργοστασιακό Toyota Yaris (+2.20,6).

Στην κατηγορία WRC 2, η Skoda κρατάει το 1-2 στην κορυφή, με τους Andreas Mikkelsen και Jan Kopecky στο τιμόνι δύο Fabia R5. Στις ελληνικές συμμετοχές, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το DS3 WRC είναι στην 32η θέση της γενικής και ο Δημήτρης Δριβάκος με το Honda Civic Type R στην 44η.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...