Το Volkswagen Microbus επιστρέφει, ηλεκτρικό!

Η αναβίωση του θρυλικού μοντέλου θα βασίζεται στο I.D. BUZZ concept

  • -
  • -

«Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συνδέει το παρελθόν με το μέλλον και το Pebble Beach με τη Silicon Valley». Με αυτά τα λόγια ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, ανακοίνωσε επίσημα στο Concours d’ Elegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, την αναβίωση του θρυλικού VW Microbus, συμπληρώνοντας πως «…είναι ένα σημαντικός πυλώνας στην πρωτοβουλία της Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση και μεταφέρει την αίσθηση μετακίνησης με ένα Microbus στο μέλλον».

Το νέο μοντέλο θα είναι ηλεκτρικό, θα βασίζεται στο πρωτότυπο I.D. BUZZ concept που πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο στην έκθεση του Ντιτρόιτ και θα μπει στην παραγωγή το 2022. Η Volkswagen στοχεύει, τόσο με το I.D. BUZZ όσο και γενικά με όλη τη γκάμα I.D., στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας. Το μοντέλο παραγωγής θα έχει τις μπαταρίες του τοποθετημένες στο δάπεδο. Ο ηλεκτροκινητήρας δεν καταλαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, κάτι που σημαίνει πως ο εμπρός και ο πίσω άξονας μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλο. Έτσι, το μακρύ μεταξόνιο σε συνδυασμό με μικρούς προβόλους εξασφαλίζουν μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό. Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι: μήκος 4.942 mm, πλάτος 1.976 mm και ύψος 1.963 mm. Η έκδοση παραγωγής, η οποία θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια ηλεκτρική αρχιτεκτονική πλαισίου, θα ενσωματώνει πολλές ιδέες και σχεδιαστικά στοιχείου του πρωτότυπου. Ταυτόχρονα θα διαθέτει δυνατότητα μεταβολής της διαμόρφωσης των καθισμάτων, διαδραστική διασύνδεση και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Παράλληλα με την πολυμορφική επιβατική έκδοση θα υπάρξει και μια επαγγελματική εκδοχή Cargo του I.D. Concept, για υπηρεσίες μεταφοράς και παράδοσης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Να θυμίσουμε πως το πρώτο VW Microbus (T1) παρουσιάστηκε το 1948 (διαβάστε εδώ την ιστορία του), ενώ η δεύτερη έκδοση του, το Τ2, ήταν στην παραγωγή μέχρι και το 2013! Το νέο μοντέλο εντάσσεται στην στρατηγική της Volkswagen που θέλει μέχρι το 2025 να έχει παρουσιάσει περισσότερα από 30 ηλεκτρικά μοντέλα πάνω στην πλατφόρμα I.D., αρχής γενομένης με το I.D. hatchback το 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...