Νέο Audi A6 L e-tron Plug-in hybrid

Με κατανάλωση 2,2 lt/ 100 km και 880 km αυτονομία

  • -
  • -

Η Audi αποκάλυψε το νέο A6 L e-tron, το οποίο –προς το παρόν- θα πωλείται από το 2016 αποκλειστικά στην κινέζικη αγορά. Το γερμανικό μοντέλο φέρει μεγάλο μεταξόνιο και εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο, αποτελούμενο από τον 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα TFSI και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η  απόδοση του βενζινοκίνητου μοτέρ είναι 211 ίππους και 350 Nm ροπής, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας προσθέτει άλλα 124 PS και ροπή 220 Nm. Η συνδυαστική απόδοση των δύο κινητήρων είναι 245 ίππους και 500 Nm ροπής.

Το συνολικό βάρος ξεπερνάει ελάχιστα τα 2.000 κιλά, ωστόσο δεν επηρεάζει καθόλου τις επιδόσεις του μεγάλου μοντέλου, μιας ολοκληρώνει ικανοποιητικά τη διαδικασία του 0-100 km/h σε 8,4 sec. Η τελική του ταχύτητα είναι 210 km/h και αυτό γιατί περιορίζεται ηλεκτρονικά, ενώ όταν κινείται με τον ηλεκτροκινητήρα ο «κόφτης» κάνει την εμφάνισή του στα 135 km/h. Αυτό όμως που μπορεί κανείς να απολαύσει είναι η μικρή κατανάλωση, αφού χρειάζεται 2,2 lt βενζίνη για να διανύσει μία απόσταση των 100 km με εκπομπές ρύπων CO2 να περιορίζονται στα 52 g/km. Χάρη στις μπαταρίες λιθίου-ιόντων, το Audi A6 L e-tron έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει έως και 50 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ η συνολική αυτονομία υπολογίζεται στα 880 km.

Όσον αφορά στο design, το plug-in υβριδικό μοντέλο ξεχωρίζει από τις 18 ιντσών πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου και τα LED φώτα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Είναι βαμμένο με ιδιαίτερη μπλε απόχρωση και διαθέτει σε διάφορα σημεία (εντός και εκτός) του αυτοκινήτου τη «σφραγίδα» e-tron.

Το Audi A6 L e-tron plug-in hybrid θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Κίνας το 2016, όταν ξεκινήσει η κατασκευή του στο εργοστάσιο στο Changchun.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...