F1: O Alonso τα … έχωσε στην Honda

Δεν μπόρεσε να κρατήσει κλειστό το στόμα του ο Ισπανός

  • -
  • -

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Ισπανός οδηγός δεν κρατάει το στόμα του κλειστό όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το ίδιο έκανε και στην Renault, το ίδιο στην Ferrari, και τώρα τα ίδια «τραβάει» και η McLaren. Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Ισπανός οδηγός μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στις δοκιμές.

 

«Δεν πιστεύω ότι είμαστε αρκετά πίσω σε θέμα σασί. Έχουμε ένα μόνο πρόβλημα: Την μονάδα ισχύος. Δεν υπάρχει αξιοπιστία και δεν υπάρχει ιπποδύναμη. Είμαστε 30 χλμ/ωρα πιο αργοί στην ευθεία, σε κάθε ευθεία. Όταν είσαι τόσο αργός στις ευθείες είναι δύσκολο να πάρεις την αίσθηση του μονοθεσίου. Όλα νιώθουν νορμάλ, αλλά εάν φτάνεις νορμαλ σε μια στροφή δεν ξέρεις τι θα γίνει», είπε ο Alonso.

 

Η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο το 2015, αλλά δεν μπορούμε να παραλληλίσουμε τα πράγματα : «Νομίζω ότι είναι παρόμοια με πέρσι. Το 2015 ήμασταν μάλλον σε χειρότερη κατάσταση από φέτος. Πιθανώς φέτος νιώθουμε περισσότερη νευρικότητα λόγω της αλλαγής στους κανονισμούς και έτσι είχαμε μεγαλύτερες ελπίδες για να κλείσουμε την ψαλίδα της διαφοράς. Χρειάζεταικαιπρέπειναβελτιωθούμε. Είμαστεμιαμεγάληομάδα. Η McLaren κυριαρχούσε τόσα χρόνια και πάλευε για το πρωτάθλημα τόσα χρόνια. Όταν σκέφτεσαι για την McLaren, όταν βλέπεις την McLaren, την φοβάσαι εάν είσαι αντίπαλος γιατί ξέρεις ότι λύνουν τα πράγματα γρήγορα σαν μεγάλη ομάδα. Αυτόακριβώςχρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστεαντίδρασηαπόόλους. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να δουλέψουμε μαζί. Σίγουρα όμως περιμένω μια μεγάλη και άμεση αντίδραση από την ομάδα».

 

Όταν στο τέλος ρωτήθηκε για την στροφή 3 και κατά πόσο θα μπορούσε να την πάρει με τέρμα το γκάζι, αντέδρασε με χιούμορ και σπόντα προς την Honda : «Ω ναι, για μας, όχι η στροφή 3. Για μας σχεδόν όλες οι στροφές είναι τέρμα γκάζι»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...