Δοκιμή ηλεκτρικό σουπερμίνι: Opel Corsa-e ή Peugeot e-208;

Πόσο διαφορετικά είναι δύο ηλεκτρικά μοντέλα που μοιράζονται πλατφόρμα, μπαταρία και ηλεκτρικό μοτέρ;

  • -
  • -

Με αυτονομία που κυμαίνεται υπό πραγματικές συνθήκες στα 250-300 km με μία φόρτιση, τα Opel Corsa-e και Peugeot e-208 αποδεικνύονται ικανά για τις μετακινήσεις Δευτέρα με Παρασκευή μέσα στην πόλη. Τα δύο ηλεκτρικά σουπερμίνι φέρουν την ίδια μπαταρία των 50 kWh και ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 136 ίππων.

Από εκεί και πέρα τα ηλεκτρικά Corsa και 208 εμφανίζουν διαφορές, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στις αναλυτικές δοκιμές που υπογράφουν ο Γιάννης Τσιγκρής και ο Γιάννης Λημναίος, αντίστοιχα.  

Εσείς, ποιο από τα δύο προτιμάτε; Αφού διαβάσετε τις δύο δοκιμές, δείτε τιμές και εξοπλισμό, πείτε μας τι επιλέγετε στην ψηφοφορία που ακολουθεί.

 

Opel Corsa-e


Τοποθετείται στην δημοφιλέστερη κατηγορία από πλευράς ενδιαφέροντος - κινητικότητας και βασίζεται αποκλειστικά στο ηλεκτρικά μοτέρ και στο αποθεματικό των μπαταριών. Το Corsa-e, έχει ανάγει την διακριτικότητα σε επιστήμη. Αν είμαστε συνηθισμένοι μέχρι τώρα στην εξωστρέφεια όσων δηλώνουν ηλεκτρικοί, το supermini της Opel σερβίρεται με μια σεμνότητα, που μόνο τα διακριτικά e στην πόρτα του χώρου αποσκευών και στις μεσαίες κολόνες δηλώνουν. Σαν να σου λέει «ξέρω τι είμαι, δεν χρειάζεται να το φωνάζω».


Peugeot e-208


Κατ’ αρχήν, το γαλλικό σουπερμίνι δεν μοιάζει με τίποτε άλλο στο δρόμο. Τραβά τα βλέμματα σαν μαγνήτης με τον δυναμισμό που ρέει παντού, σε κάθε λεπτομέρεια του αμαξώματος και που όμοιό του σπάνια έχουμε δει να αποτυπώνεται τόσο γλαφυρά σε μέταλλο! Αλλά και στα φώτα LED εμπρός και πίσω, που θυμίζουν νυχιές και συμβάλλουν στην επιβλητική εικόνα του e-208.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...