BMW: Εξελίσσει έξυπνο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων

Διαβάζει το δρόμο, ικανοποιεί τις επιθυμίες του οδηγού

  • -
  • -

Εκτός από τους νέους κινητήρες που υπηρετούν την λογική του downsizing και το ηλεκτρικό μέλλον της γκάμας της, η BMW δεν στερεύει ποτέ από τεχνολογικές καινοτομίες.

Παίρνοντας σαν βάση το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και με τη χρήση των αισθητήρων του DSC, των δεδομένων του GPS, μιας ασύρματης σύνδεσης δεδομένων και των καμερών που είναι τοποθετημένες εμπρός και πίσω, το νέο κιβώτιο θα προσαρμόζει έντεχνα τη λειτουργία του στις απαιτήσεις της εκάστοτε διαδρομής.

Για παράδειγμα, η ασύρματη σύνδεση με το internet δίνει τις καιρικές συνθήκες, οι αισθητήρες του συστήματος ευστάθειας διαβάζουν το ανάγλυφο του δρόμου, ενώ από το GPS έρχεται η πληροφόρηση για το είδος της διαδρομής (στροφές, ευθείες κ.τ.λ) εμπρός, ενώ λαμβάνεται υπόψη και το πρόγραμμα λειτουργίας του (π.χ Sport), συμπεριλαμβάνοντας και τις διαθέσεις του οδηγού. Με τον τρόπο αυτό, το κιβώτιο βελτιστοποιεί την λειτουργία του, ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας ιδανικά σχέσεις, ανάλογα με το τι απαιτεί η διαδρομή που κινείστε.

Προς το παρόν, το σύστημα εμποδίζει να μπει στην παραγωγή, το μέγεθος των δεδομένων τα οποία μπορεί να συλλέξει και να επεξεργαστεί. Στο άμεσο μέλλον τα πρόβληματα αυτά αναμένονται να ξεπεραστούν. Ξεκινώντας πιθανόν την παρουσία του από την επόμενη σειρά 7, το μέλλον του αναβαθμισμένου αυτόματου κιβωτίου, κοιτά σταδιακά ολόκληρη τη γκάμα της BMW.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...