BMW – Νέοι κινητήρες TwinPower Turbo

Νέοι 3κύλινδροι βενζίνης και diesel

  • -
  • -

Στο χορό του downsizing μπαίνουν και οι Γερμανοί της BMW, αφού στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσουν μια σειρά από νέους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες, βενζίνης και diesel, τεχνολογίας TwinPower. Το πακέτο τεχνολογίας turbo twin-scroll, άμεσο ψεκασμού και Valvetronic, έκανε ντεμπούτο στον 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων (Ν55), αρχικά στην ιδιότυπη σειρά 5 GT. Ιδιαίτερη η χρήση του συστήματος Valvetronic, δεν δρα μόνον υπέρ της οικονομίας καυσίμου, αλλά βοηθά σημαντικά στην υστέρηση του turbo καυσαερίων.

Στην έκθεση της Γενεύης, η BMW παρουσίασε και επίσημα, τον 2,0 λίτρων 4κύλινδρο κινητήρα (N20), ο οποίος εξοπλίζει πλεον την X1, αποδίδοντας 245 ίππους και 350 Nm ροπής, με μέση κατανάλωση μόλις 7.9 lt/100km (CO2 183 gr/km). Ανεπίσημα η πρεμιέρα του συγκεκριμένου μοτέρ, έρχεται και στην Z4, στην έκδοση sDrive28i. Στόχος είναι πλέον, η εξάπλωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας και στην υπόλοιπη γκάμα της BMW, μειώνοντας τον μέσο όρο εκπομπών CO2 κατά 25% μέχρι το 2020. Σημαντικό στοιχείο είναι, ότι οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί από του Γερμανούς κατά 30% στο διάστημα 1995-2010.

Η BMW δεν έχει ανακοινώσει το πότε ακριβώς θα βάλει στο παιχνίδι τους 3κύλινδρους κινητήρες TwinPower, οι οποίοι ενδέχεται να εξοπλίζουν entry level μοντέλα (πιθανόν την νέα σειρά 1) και την γκάμα των νέων MINI. Πάντως οι επιδιώξεις της BMW είναι πολύ υψηλές, αφού αναφέρει ότι σχεδιάζει, η νέα σειρά κινητήρων TwinPower να εξοπλίζει περί τα 1.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι το 2014-2015.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...