Top 10: Οι πιο cool οθόνες αυτοκινήτων για το 2022

Τα καλύτερα συστήματα infotainment συνοδεύονται από εντυπωσιακές οθόνες, φτιάχνοντας εντυπωσιακή high tech ατμόσφαιρα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

  • -
  • -

Τα αυτοκίνητα του 2022 χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και εντυπωσιακές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Οι οθόνες γιγαντώνονται και οι λειτουργίες τους διευρύνονται σημαντικά, με τους αγοραστές να δίνουν περισσότερη βάση στο infotainment παρά στον κινητήρα και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου! Κοιτάζοντας τα μοντέλα που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα, ξεχωρίζουμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές οθόνες που μπορεί να βρει κανείς.

Μάλιστα, δεν ανήκουν αποκλειστικά σε μεγάλα και πανάκριβα μοντέλα. Η τεχνολογία και η εντυπωσιακή σχεδίαση έχει χώρο ακόμη και σε πιο προσιτές προτάσεις. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μπορείς να αγοράσεις ακόμη και ένα καθημερινό supermini και να έχει δυνατότητες που μερικά χρόνια πριν δεν σκεφτόμασταν καν! Παρακάτω, ακολουθούν οι 10 πιο εντυπωσιακές οθόνες της αγοράς, με αλφαβητική σειρά.

Audi

Η Audi φημίζεται για την ποιότητα και τη σχεδίαση των εσωτερικών της. Στα ακριβότερα μοντέλα της, υπάρχουν δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα, μια για το σύστημα πολυμέσων και μια για τον έλεγχο του κλιματισμού, αλλά και διάφορων άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου. High tech αλλά και πρακτικό ταυτόχρονα, καθώς ο κλιματισμός είναι πάντα άμεσα διαθέσιμος και δεν χρειάζεται να τον… ψάχνεις σε υπομενού.

BMW

Η νέα σχεδιαστική λογική της BMW επιβάλλει εντυπωσιακές, «δίδυμες» και κυρτές οθόνες. Η μια αναλαμβάνει χρέη πίνακα οργάνων και η άλλη, κεντρικής μονάδας του infotainment. Είναι όμορφες, αλλά το χαρακτηριστικό που τις κάνει καλύτερες είναι το λογισμικό. Μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις, το iDrive 8.0 είναι από τα πιο εύχρηστα και πρακτικά συστήματα που μπορείς να βρεις στην αγορά.

Ford Mustang Mach-E

Η νέα Ford Mustang Mach-E είναι από μόνη της ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Όμως, στο εσωτερικό ξεχωρίζει η πολύ μεγάλη, κατακόρυφα τοποθετημένη οθόνη αφής 15,5". Αποτελεί το κέντρο ελέγχου όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου, το μέγεθός της όμως δεν προβληματίζει αφού υπάρχει ξεχωριστός χώρος για τα πολυμέσα, τον κλιματισμό, τις λειτουργίες του οχήματος και το τηλέφωνο ταυτόχρονα. Highlight, το περιστροφικό χειριστήριο που… επιπλέει: δεν τη διαπερνά, αλλά είναι κολλημένο πάνω της και η πίσω πλευρά του απλώς αγγίζει το γυαλί, όπως θα έκανε και ένα δάχτυλο! 

Honda e

Μικρό, ηλεκτρικό και ευέλικτο, το Honda e «τα σπάει» σε εμφάνιση. Η πιο εντυπωσιακή εικόνα όμως βρίσκεται στο εσωτερικό. Το ταμπλό είναι… οθόνη από άκρη σε άκρη! Υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, δύο οθόνες για το σύστημα πολυμέσων και τις λειτουργίες του αυτοκινήτου που μπορούν να ρυθμιστούν όπως θέλει ο οδηγός, αλλά και δύο ακόμη οθόνες σε ρόλο εξωτερικού καθρέπτη. Σωστά, δεν υπάρχουν καθρέπτες, μόνο κάμερες!

Kia Sportage

Το νέο Sportage είναι ένα μοντέλο που βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό την εταιρεία να δείξει που έχει φτάσει. Κορυφαίο σε όλα τα επίπεδα, στο εσωτερικό του υπάρχουν δύο κυρτές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το infotainment. Είναι πανέμορφες και πολύ λειτουργικές. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως, είναι ότι παρακάτω υπάρχουν χειριστήρια για τον κλιματισμό, τα οποία με το πάτημα ενός κουμπιού αλλάζουν ρόλο και γίνονται χειριστήρια για τα πολυμέσα!

Mercedes-Benz C-Class

Ανέκαθεν, η Mercedes-Benz ήταν στην κορυφή των τεχνολογικών εξελίξεων. Το λειτουργικό σύστημα MBUX είναι από τα καλύτερα στην αγορά, ενώ ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται στη C-Class είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός. Με σαφείς επιρροές από την S-Class, η πολύ μεγάλη οθόνη είναι η φυσική συνέχεια της κεντρικής κονσόλας. Βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, έχει έντονη κλίση και εξυπηρετεί πολύ στην καθημερινότητα.

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα εσωτερικά αυτοκινήτων

Peugeot 308

Η νέα γενιά του Peugeot 308 ολοκληρώνει ιδανικά την premium φιλοσοφία που ξεκίνησε από την προηγούμενη. Το εσωτερικό είναι όμορφο, πάρα πολύ πρακτικό, ενώ η οθόνη είναι από τις πιο χρηστικές που έχουμε δει. Αντιδρά ακαριαία, έχει πολύ καλή ανάλυση και οι συντομεύσεις i-Toggles είναι πάρα πολύ πρακτικές καθώς αποθηκεύεις τις λειτουργίες στις οποίες θες να έχεις γρήγορη πρόσβαση.

Range Rover

Εκτός από εξαιρετικά στην οδήγηση πέρα από την άσφαλτο, τα Range Rover διαπρέπουν σε πολλούς τομείς. Η οθόνη του συστήματος πολυμέσων είναι γρήγορη, όμορφα σχεδιασμένη και λειτουργική. Αυτό που μας αρέσει πολύ όμως, είναι πως όταν σβήνεις το αυτοκίνητο, αποθηκεύεται μέσα στο ταμπλό. Όταν το βάλεις μπροστά, αναδύεται και βγαίνει προς τα έξω, σε κάθετη θέση για εύκολη χρήση και καλύτερη όραση.

Renault Clio

Όταν παρουσιάστηκε η σημερινή γενιά του, το Renault Clio έκλεψε τις εντυπώσεις με την μεγάλη και κατακόρυφα τοποθετημένη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Μάλιστα, παραμένει από τις πιο εντυπωσιακές ακόμη και σήμερα, περίπου τρία χρόνια μετά. Με διαγώνιο 9,3 ίντσες, είναι και από τις μεγαλύτερες. Το λογισμικό μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα καθώς δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσεις τα widgets που σε βολεύουν για άμεση χρήση.

Tesla Model 3 & Y

Από τα πιο χαρακτηριστικά εσωτερικά νέων αυτοκινήτων. Μια μεγάλη οθόνη σαν τηλεόραση αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει για όλες τις λειτουργίες. Δεν υπάρχει κανένας διακόπτης (εκτός απο εκείνους για τα alarm και για τα ηλεκτρικά παράθυρα), οπότε τα πάντα ελέγχονται από εκεί. Ανοίγεις ακόμη και το ντουλαπάκι μέσα από το μενού της οθόνης, δεν υπάρχει χειρολαβή! Στα Model 3 και Model Y δεν υπάρχει ούτε πίνακας οργάνων: ο οδηγός πληροφορείται για τα πάντα από την κεντρική οθόνη των 15".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...