BMW X1: Αποτελέσματα EuroNCAP

Πέντε αστέρια

  • -
  • -

Στις καθιερωμένες δοκιμές που πραγματοποιεί ο οργανισμός EuroNCAP η BMW X1 απέσπασε 5 αστέρια και καλές βαθμολογίες στις επιμέρους αξιολογήσεις.

Ο θάλαμος επιβατών έμεινε σταθερός και χωρίς παραμορφώσεις μετά την μετωπική σύγκρουση και η κολώνα Α μετακινήθηκε προς τα πίσω κατά μόλις 5mm. Στην πλευρική σύγκρουση η X1 πέτυχε κορυφαία διάκριση για όλους τους τύπους σωματότυπου dummy, ενώ στην πιο απαιτητική πλευρική σύγκρουση με κολώνα, η απόδοση στη θωρακική προστασία ήταν αποδεκτή.

Προστασία παιδιών

Σύμφωνα με τις καταγραφή των αισθητήρων στα παιδιά έως 18 μηνών η απόδοση σε μετωπική και πλευρική σύγκρουση είναι κορυφαία. Η κίνηση του κεφαλιού για τα παιδιά έως 3 ετών που κάθονται σε παιδικό κάθισμα που τοποθετείται προς τα εμπρός, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά τόσο στη μετωπική όσο και στην πλευρική σύγκρουση.

Πεζή

Ο προφυλακτήρας πήρε τη μέγιστη βαθμολογία στην προστασία των ποδιών για τους πεζούς, όμως η ενδοτικότητα της ακμής του καπό με το ψυγείο δεν απέδωσε σωστά και δεν πήρε καθόλου βαθμούς στη δοκιμασία. Το καπό παρέχει καλή προστασία σε περίπτωση χτυπήματος του κεφαλιού, ωστόσο η περιοχή κοντά στη βάση του παρμπρίζ δεν έχει καλή απόδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...