Τα 5 παιδιά που έλαμψαν στο πρωτάθλημα Crosscar

Στον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar, η κατηγορία Junior με οδηγούς ακόμη και 12 χρόνων, εξέπληξε με το ταλέντο και τις επιδόσεις τους.

  • -
  • -

ε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar, που έγινε με καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης στο χώρο του αεροδρομίου Τριόδου της Μεσσηνίας. Βασικό χαρακτηριστικό του η συμμετοχή αρκετών νεαρών αλλά και «νέων» στον χώρο οδηγών, σε όλες τις κατηγορίες, οι οποίοι έφεραν με την παρουσία και τις επιδόσεις τους πνοή ανανέωσης και αισιοδοξίας.

crosscar

Η κατηγορία Junior «Κωστανίνος Τακιδέλλης» είχε για πρώτη φορά 5 συμμετοχές με τους πιτσιρικάδες να κάνουν την πρώτη τους επίσημη στα χώματα της Μεσσηνίας προσφέροντας θέαμα και ανταγωνισμό. Ο Κωσταντίνος Αναστασόπουλος ήταν ο άξιος νικητής της κατηγορίας, φέρνοντας με ταχύτητα και συνέπεια, το Speedcar Wonder σταθερά στην πρώτη θέση όλων των σκελών των δοκιμαστικών αλλά και του αγώνα! Δεύτερος ήταν ο βενιαμίν της παρέας Βασίλης Ηλιόπουλος. Ο μόλις 12 ετών πιτσιρικάς δεν εξέπληξε με τις επιδόσεις του. Για όσους γνωρίζουν, ο Billakos έχει τις βάσεις να αποτελέσει ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού motorsport και το απέδειξε στην πρώτη του μόλις εμφάνιση, αφού εκτός από ταχύτητα, επέδειξε σταθερότητα και βελτίωση σε όλες του τις προσπάθειες.

crosscar

Τρίτος στο βάθρο ήταν ο ταχύτατος Βασίλης Μιχαηλίδης, με το YaCar Calvino Sport, του περσινού επαθλούχου Μιχάλη Τακιδέλλη. Ο Βασίλης έκανε τον πιο γρήγορο χρόνο στην Junior, δείχνοντας έτσι πώς σίγουρα έχει την ταχύτητα να διεκδικήσει και αυτός τον φετινό τίτλο. Ο τέταρτος της παρέας, ο μικρός Δημήτρης Καλλιαμπάκος, πήρε το βάπτισμα κ αυτός για πρώτη φορά στην Μεσσήνη. Ελλείψει εμπειρίας ο μικρός κινήθηκε αξιοπρεπώς και προσέφερε θέαμα με το Kamikaz K3 της Roustemis Motorsport. Ο άτυχος της παρέας ήταν ο Μιχάλης Στάθης. Ο 16χρονος Θεσσαλονικιός στα δοκιμαστικά του Σαββάτου ήταν δεύτερος κ έδειξε ότι ήταν ικανός να διεκδικήσει μέχρι και την νίκη. Μία άτυχη στιγμή όμως στο πρώτο σκέλους του αγώνα, τον έθεσε εκτός διεκδίκησης, όταν το γκάζι κόλλησε στο πάτωμα φέρνοντας το La Base Rx01 εκτός πίστας κ συνέχειας.

Η κατηγορία των μεγάλων

Στην κατηγορία των μεγάλων (600cc) οι συνήθεις ύποπτοι, Χεκιμιάν με Speedcar και Τακιδέλλης με Υacar βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις με τον Τάκη Λάτση πάλι με Speedcar να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του podium. Στην τέταρτη θέση με Semog Bravo Sport βρέθηκε ο Γιώργος Δημούσης, ακολουθούμενος από τον αδελφό του Μιχάλη στην πέμπτη, που οδήγησε και αυτός το ίδιο αυτοκίνητο.

crosscar

Στο έπαθλο «Sportsman», ο Αλέξης Τζέλος, με το Speedcar Xtrem έδωσε μάχη με τον Αλέξανδρο  Τριανταφυλίδη με Semog Bravo Sport με τον πρώτο να επικρατεί τελικά μετά κ το δεύτερο σκέλος του αγώνα. Τρίτος Sportsman ήταν o Θεοδωρής Μυλωνάκος με το δικό του Speedcar Xtrem.

Άλλα δύο Speedcar Xtrem ολοκλήρωσαν την κατάταξη, με τον Κωστή Χριστόπουλο να έρχεται 7ος και τον Μίλτο Μηλτιάδου να κατατάσσεται τελικά 10ος.

Ο Βασίλης Πετρόπουλος με το 750cc SR crosscar ολοκλήρωσε όλες του τις προσπάθειες και παρά τα όποια τεχνικά προβλήματα αντιμετώπισε κινήθηκε αξιοπρεπώς και με θέαμα. 

Εκτός όμως απο τους οδηγούς που τερμάτισαν είναι άξια η αναφορά των δύο παρακάτω αθλητών, οι οποίοι ναι μεν στάθηκαν άτυχοι κ εγκατέλειψαν, εντυπωσίασαν δε με τις επιδόσεις τους καθ’όλη την διάρκεια του διημέρου.

crosscar

Ο λόγος για τον 17χρονο Αλέξανδρο Παπαευθυμίου, ο οποίος στον δεύτερο του μόλις αγώνα με crosscar έκανε με το καλημέρα σας εκπληκτικούς χρόνους, οδηγώντας οριακά το νέο Semog Bravo Sport της Sotirchos engineering. Ο νεαρός Παπαευθυμίου έκανε και τον ταχύτερο γύρο της πίστας πιστοποιώντας ότι η επιμονή και προπόνηση φέρνει αποτέλεσμα. Η ατυχία του στο δεύτερο σκέλος, όπου εγκατέλειψε, δεν μειώνει την συνολική του επίδοση, αφού το crosscar του παρέδωσε πνεύμα στην προσπάθεια του μικρού να μαζέψει τα τρία δευτερόλεπτα που τον χώριζαν από τον πρωτοπόρο της κατηγορίας.

crosscar

Επίσης άξια αναφοράς είναι και η επιστροφή του Τάκη Καϊτατζή στα πηδάλια εντός Ελλάδος και εντός crosscar. Ο πολύπειρος οδηγός πιστοποίησε το Σάββατο ότι θα αποτελούσε σίγουρα διεκδικητή της νίκης. Δεν τα κατάφερε όμως αφού εγκατάλειψε μόλις στον πρώτο γύρο του αγώνα από μηχανική βλάβη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...