Αγόρασε την καλύτερη Porsche και τη διέλυσε σε 24 ώρες! [δείτε εικόνες]

Πώς ξεπερνάς το γεγονός ότι μόλις αγόρασες το αυτοκίνητο των ονείρων σου και την επόμενη μέρα το έστειλες μέσα στο ποτάμι;

  • -
  • -

Αυτοκίνητα όπως η Porsche 911 GT3 RS είναι για τους περισσότερους όνειρο ζωής. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία sportcar του κόσμου, με ήχο που συναρπάζει, επιδόσεις που ενθουσιάζουν και χαρακτήρα που συνεπαίρνει.

Όταν όμως αγοράζεις ένα τέτοιο «σκληροπυρηνικό» μοντέλο, όσο έμπειρος οδηγός κι αν είσαι, απαιτείται συγκράτηση. Η 911 GT3 RS δεν συγχωρεί λάθη, κάτι που κατάλαβε πολύ καλά ένας κύριος στις ΗΠΑ.

Ο αγνώστων στοιχείων άνδρας, αγόρασε την εκπληκτική κατασκευή της Porsche με τα αγωνιστικά γονίδια μια μέρα πριν το μοιραίο. Παρότι έδωσε 460.000 δολάρια για την κάνει δική του, φάνηκε  ασυγκράτητος. Κι αυτό, το πλήρωσε ακριβά.

2

Την επόμενη κιόλας ημέρα από την αγορά, κατέληξε στον ποταμό της πολιτείας Snoqualmie, με το αυτοκίνητο σχεδόν διαλυμένο από την πρόσκρουση πριν τη βουτιά. Η γκρι 911 GT3 RS βούλιαξε κυριολεκτικά και χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για την ανάσυρσή της από τα παγωμένα νερά.

Ευτυχώς, τόσο ο οδηγός, όσο και ο φίλος του που βρίσκονταν σε δεξί μπάκετ κάθισμα, κατάφεραν να βγουν σώοι από το ποτάμι. Το πανίσχυρο και πανάκριβο γερμανικό sportcar από την άλλη, δεν είχε αυτή την τύχη.

3

Αγωνιστικών προδιαγραφών

Η 911 GT3 RS είναι ένα όχημα που θυμίζει αγωνιστικές κατασκευές. Ο εξακύλινδρος κινητήρας των 4.0 λίτρων αποδίδει 525 ίππους που περνάνε αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK των 7 σχέσεων. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 296 km/h.

Η έκδοση RS φοράει εξαπίστονες monoblock, fixed εξαπίστονες δαγκάνες στο εμπρός μέρος με δίσκους 408 χιλιοστών και δίσκους 380 χιλιοστών με τετραπίστονες fixed δαγκάνες πίσω. Οι ζάντες είναι μονομπούλωνες, σφυρήλατες, με διάσταση 20 ιντσών στον εμπρός άξονα και 21 στον πίσω.

Δείτε ακόμη: Νέα Porsche 911 GT3 RS: Αποκαλύφθηκε η πιο «ειδική» 911 [video]

Το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικά στημένο, παράγοντας 409 κιλά κάθετης δύναμης στα 200 km/h και 860 κιλά στα 285 km/h. Για όποιον ενδιαφέρεται, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, έναντι του... ταπεινού αντιτίμου των 380.230 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...