Σταματά η παραγωγής της 3άρας BMW τον Οκτώβριο

Έρχεται η νέα την άνοιξη του 2012

  • -
  • -

Για ποιο λόγο να ανακοινώσει η BWM ότι σταματά η παραγωγή της τρέχουσας 3άρας τον Οκτώβριο; Η απάντηση βρίσκεται στη λέξη «τρέχουσα». Πολύ απλά ετοιμάζεται η γραμμή παραγωγής να υποδεχθεί τη νέα σειρά 3 η οποία αρχίσει να παράγεται την άνοιξη του 2012.

Η νέα γενιά της σειράς 3 θα βασίζεται σε μία νέα modular πλατφόρμα η οποία θα επιτρέπει μεταβολές στο αμάξωμα για λόγους επέκτασης της γκάμας. Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει ελάχιστες φωτογραφίες ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σχεδιαστικές επιλογές που θυμίζουν τη μεγαλύτερη 5άρα αλλά χωρίς να χάνεται η sport εικόνα και οι αναλογίες του αμαξώματος που έχουν καθιερώσει τη BMW στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η BWM θα επιστρέψει στις σχεδιαστικές της ρίζες και θα χρησιμοποιεί πλατύτερες και με μικρότερο ύψος γρίλιες που παραπέμπουν σε σχήμα νεφρού. Το μεταξόνιο θα μεγαλώσει μερικά εκατοστά ώστε να κερδηθεί χώρος για τους επιβάτες. Η coupe και cabrio εκδόσεις θα είναι εντελώς διαφορετικές σχεδιαστικά ώστε να έχουν ξεχωριστή ταυτότητα. Η νέα σειρά 3 θα διαθέτει μια πλήρη γκάμα από ατμοσφαιρικούς και turbo κινητήρες με τέσσερις και έξι κυλίνδρους ενώ πιθανότατα να περιλαμβάνεται και ένας τρικύλινδρος. Όλα τα τεχνολογικά highlights της εταιρείας θα έχουν τον πρώτο λόγο με πρώτο και καλύτερο το σύστημα Efficient Dynamics της BMW ενώ μία υβριδική έκδοση θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...