Δοκιμές αντοχής στο Βόρειο Ακρωτήριο για την BMW iX

Σε σκληρές χειμερινές δοκιμές υποβάλλεται το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας

  • -
  • -

Η BMW iX το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο του BMW Group παρότι παρουσιάστηκε σχεδιαστικά (δείτε εδώ), βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, με τις δοκιμασίες που υποβάλλεται να είναι ιδιαίτερα σκληρές. Αυτή την περίοδο περνάει τις χειμερινές δοκιμές προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις υπό αυτές τις συνθήκες, στα συστήματα κίνησης, ανάρτησης, τετρακίνησης, ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίες και διαχείριση θερμότητας.


Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι της BMW ταξίδεψαν στο βορειότερο άκρο της σκανδιναβικής χερσονήσου και πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο για να δοκιμάσουν την iX υπό ακραίες καιρικές συνθήκες και κάτω από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκονται στους ερημικούς δρόμους της Φινλανδικής Λαπωνίας και στο Βόρειο Ακρωτήριο που είναι στη βόρεια ακτή του νησιού Mageroya στη Νορβηγία (γνωστό και ως Nordkapp).


Στόχος είναι να διαπιστώσουν τη λειτουργικότητα και την αξιοπιστία των συστημάτων κίνησης αλλά και της 5ης γενιάς του BMW eDrive. Η BMW iX είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται σε μία νέα, αρθρωτή και επεκτεινόμενη, μελλοντική αρχιτεκτονική του BMW Group. Σχεδιάστηκε εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, και με την πιο εξελιγμένη γενιά της Τεχνολογίας BMW eDrive, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες της να αποδίδουν συνδυαστικά 500 ίππους (370 kW).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...