Audi A3 Sportback 45 TFSI e: Plug-in με 245 ίππους και 1,5 lt/100km κατανάλωση

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Audi καλά κρατεί…

  • -
  • -

Η Audi προσφέρει μία νέα και ισχυρότερη εξηλεκτρισμένη έκδοση στο αμάξωμα του νέου Α3 Sportback. Η 45 TFSI e θα αποτελεί μία σπορ plug-in έκδοση, με μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με την 40 TFSI e, διαθέτοντας παράλληλα αντίστοιχο εξοπλισμό και αισθητικές παρεμβάσεις στο αμάξωμα. Η συνδυαστική ισχύς του νέου συνόλου αγγίζει τους 245 ίππους, ενώ η ροπή έχει σκαρφαλώσει στα 400 Nm. Όπως και η μικρότερη έκδοση, εφοδιάζεται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης των 1.400 cc που αποδίδει 150 ίππους. Όμως, στο 45 TFSI e ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει 108 ίππους και 330 Nm ροπής επιπλέον. Και έτσι, με δεδομένες τις όποιες απώλειες, η συνδυαστική του ισχύ είναι 41 ίπποι και 50 Nm ροπής παραπάνω σε σχέση με το 40 TFSI e. Σημειώστε, πως η μπαταρία έχει χωρητικότητα 13,0 kWh, ενώ μπορεί να φορτιστεί σε μόλις πέντε ώρες σε απλή οικιακή πρίζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ AUDI A3 SPORTBACK 35 TFSI MHEV

Με το συγκεκριμένο σύνολο των 245 ίππων, το 45 TFSI e αποκτά εξαιρετικές επιδόσεις. Η τελική ταχύτητα είναι 232 km/h, ενώ για τα πρώτα 100 km/h από στάση απαιτούνται μόλις 6,8 sec. Σύμφωνα με την Audi, το γερμανικό PHEV μπορεί να καλύψει έως και 74 km με την αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας τελική ταχύτητα 140 km/h. Ενώ οι επίσημες τιμές κατανάλωσης κάνουν λόγο για 1,5 lt/100km και εκπομπές ρύπων της τάξεως των 34-31 gr/km.


Όπως τα περισσότερα plug-in μοντέλα, έτσι και το Audi προσφέρει τέσσερα προγράμματα οδήγησης για μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αλλά και καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας. Στο Auto Hybrid mode οι δύο κινητήριες μονάδες λειτουργούν αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες και τον τρόπο οδήγησης. Προσφέροντας πλήρη επιτάχυνση όποτε ζητηθεί και κάνοντας coasting ή ανακτώντας ενέργεια από το σύστημα πέδησης, όποτε αυτό είναι εφικτό. Στα προγράμματα Battery Hold και Battery Charge, διατηρεί το επίπεδο της μπαταρίας σε υψηλό επίπεδο ή ακόμα και φροντίζει για τη φόρτιση της. Φυσικά, υπάρχει και η αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία με ξεχωριστό πρόγραμμα και κουμπί από τη κεντρική κονσόλα. Τέλος, μέσα από το σύστημα απεικόνισης και διαχείρισης MMI της Audi, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μία σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ PLUG-IN ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ AUDI Q3

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το A3 Sportback 45 TFSI e, εκτός από αυξημένη ισχύ διαθέτει διαφοροποιημένα βοηθήματα που ενισχύουν το δυναμικό του χαρακτήρα. Μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, διαφοροποιημένοι προφυλακτήρες, μεγαλύτερα σε διάσταση φρένα (340mm και 310mm εμπρός/πίσω) με κόκκινες δαγκάνες, αλλά και νέες ζάντες αλουμινίου είναι οι πινελιές που κάνουν την ισχυρή plug-in έκδοση του Α3 να ξεχωρίζει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...