Audi Q3 45 TFSI e: Plug-in με 245 ίππους και 50 km ηλεκτρική αυτονομία

Tα Q3 και Q3 Sportback είναι τα πρώτα compact SUV της Audi με plug-in τεχνολογία

  • -
  • -

Η Audi συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της προσφέροντας για πρώτη φορά ένα κόμπακτ SUV με τεχνολογία plug-in. Η παράλληλα παρουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα θα εφαρμοστεί στο αμάξωμα του Q3, αλλά και στο σπορτίφ με τα κουπέ χαρακτηριστικά Q3 Sportback. O γνωστός υπερτροφοδοτούμενος TFSI των 1.400 cc με την αρωγή ενός ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνδυαστικό 245 ίππους και 400 Nm ροπής! Αριθμοί που χαρίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στο γερμανικό SUV. Χαρακτηριστικά να σας αναφέρουμε ότι μόλις 7,3 sec αρκούν για τα πρώτα 100km/h από στάση. Το κιβώτιο είναι το Stronic των έξι σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στο δρόμο από τους εμπρός τροχούς. Η μπαταρία υψηλής τάσης είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μπροστά από τον πίσω άξονα, και έχει χωρητικότητα 13.0 kWh.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ AUDI Q3 35 TFSI

Με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, η συγκεκριμένη κινητήρια μονάδα καλύπτει απόσταση 50 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως και 140 km/h. Για βελτιστοποιημένη αποδοτικότητα, διαθέτει μία σειρά από προγράμματα οδήγησης, όπως το «Auto-Hybrid», το οποίο επιλέγει αυτόματα τη λειτουργία κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες. Με το πρόγραμμα EV προτεραιότητα δίνεται στον ηλεκτροκινητήρα. Παράλληλα, τα προγράμματα Battery Hold και Battery Charge φροντίζουν για τη βελτιστοποίηση της αυτονομίας και τη διατήρηση της φόρτισης της μπαταρίας σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, η Plug-in πρόταση της Audi διαθέτει επιπλέον σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος, που σύμφωνα με τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρίας μπορεί να ανακτήσει έως και 40 kWh ενέργειας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ AUDI Q3 SPORTBACK 35 TDI 

Όσον αφορά τη φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική πηγή, με χρήση wallbox απαιτούνται 3 ώρες και 45 λεπτά, ενώ η παρακολούθηση και ο προγραμματισμός της διαδικασίας μπορούν να γίνουν μέσα από την εφαρμογή της Audi (myAudi) για smartphone.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...