Sony Vision-S: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κολοσσού τεχνολογίας πέρασε σε φάση δοκιμών [Video]

Το project της Sony στον χώρο της αυτοκίνησης, που εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοινώθηκε, συνεχίζει την πορεία του προς την υλοποίηση του με γοργούς ρυθμούς

  • -
  • -

Η εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών και μέσων τεχνολογίας, εξέπληξε το κοινό στην έκθεση CES 2020, όταν αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό Vision-S. Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό concept car δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία της SONY με εταιρίες όπως η Bosch, η NVIDIA, η Qualcomm, καθώς και η Continental.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ CES 2021

Οι διαδικασίες δοκιμών προχωρούν κανονικά. Σύμφωνα με το νέο βίντεο της Sony, το Vision-S έχει φτάσει στο Τόκιο για περαιτέρω εξέλιξη, ενώ απ’ ότι φαίνεται το συγκεκριμένο project μπορεί να αποτελέσει το «εισιτήριο» της Sony για τον χώρο της αυτοκίνησης, μιας και το πρωτότυπο βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών σε δημόσιο δρόμο. Γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την αρνητική στάση της εταιρίας απέναντι σε παλαιότερες φήμες, επί του θέματος.

Το ηλεκτρικό όχημα είναι ελαφρώς μικρότερο σε διαστάσεις από ένα Tesla Model S, παρά το μακρύτερο μεταξόνιο. Μιλάμε για ένα τετραθέσιο αμάξωμα, τύπου fastback, το οποίο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 545 ίππους, οι οποίοι με την σειρά τους χαρίζουν στο Vision-S επιτάχυνση από στάση 0-100 km/h, σε 4,8 sec και τελική ταχύτητα 240 km/h.

ΔΕΣ ΤΗΝ S-CLASS ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CES 2020

Προς το παρόν, δεν έχουμε κάποια πληροφορία όσον αφορά την αυτονομία του οχήματος, αλλά γνωρίζουμε πως θα εξοπλίζεται με συστήματα όπως ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 με αισθητήρες ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας, κάμερες, cruise control, αυτόματη διατήρηση λωρίδας, όπως και σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος. Ακόμα, το όχημα θα υποστηρίζει 5G συνδεσιμότητα και ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού. Κάτι που σύμφωνα με την SONY θα μπορούσε να βοηθήσει το Vision-S να φτάσει τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης στο Level 4 ή και υψηλότερα.

Προς το παρόν όλα βρίσκονται σε στάδιο μελέτης, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε, για να δούμε αν τελικά θα μπει η SONY στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Εσείς πιστεύετε πως θα μπορούν να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό του Elon Musk και των υπόλοιπων αυτοκινητοβιομηχανιών;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...