Όχι μόνο PlayStation. Και αυτοκίνητο από τη Sony! (vid)

Είναι ηλεκτρικό και βρίσκεται φυσικά σε πρωτότυπη μορφή

  • -
  • -

Δεν θα είναι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυτές που θα εισβάλλουν στα… χωράφια των εταιρειών τεχνολογίας. Κάπως έτσι η Sony παρουσίασε στην έκθεση CES του Λας Βέγκας, το Vision-S, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Το Sony Vision-S είναι ένα πρωτότυπο όχημα, μέσω του οποίου η ιαπωνική εταιρεία θέλει περισσότερο να αναδείξει την ηγετική της θέση στο χώρο της τεχνολογίας και πολύ λιγότερο να αποτελέσει ένα εμπορικό αυτοκίνητο, που θα μπορεί στο μέλλον κάποιος να αγοράσει. Το ενδεχόμενο λοιπόν να δούμε τη Sony να πουλάει και αυτοκίνητα στο μέλλον μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί.

Ενδεικτικά ήταν τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Kenichiro Yoshida. «Αυτό το πρωτότυπο ενσαρκώνει την συνεισφορά μας στο μέλλον της μετακίνησης» ανέφερε. Στην πράξη, στο Sony Vision-S η εταιρεία κάνει επίδειξη των ποικίλλων λύσεων που μπορεί να προσφέρει σε ένα μελλοντικό αυτοκίνητο. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony διαθέτει 33 αισθητήρες, εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς, widescreen οθόνες στο εσωτερικό του, με το ηχοσύστημα να παράγει ήχο 360 μοιρών, είναι μονίμως online, διαθέτει τεχνολογίες ΑΙ και προσφέρει τηλεπικοινωνιακές και λύσεις cloud. Όσον αφορά στις επιδόσεις του το Sony Vision-S, χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες του, μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Μερικά από τα ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε η Sony για το πρωτότυπο όχημα είναι η Blackberry, η Bosch, η Nvidia (στο χώρο της τεχνολογίας), η Μagna (προμηθευτής της EV πλατφόρμας) και η Continental (ελαστικά).

Πηγή: Deasy.gr