Νέο Volkswagen Golf: Η μεγάλη αλλαγή

Στην έκθεση CES του Las Vegas, η Volkswagen προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά και το ανανεωμένο Golf!

  • -
  • -

Η Volkswagen έχει ανακοινώσει ότι μέσα στον Ιανουάριο θα αποκαλύψει με κάθε επισημότητα την ανανεωμένη version της 8ης γενιάς Golf. Ωστόσο, στη μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση στον κόσμο, στη CES στο Las Vegas, εμφάνισε ένα καμουφλαρισμένο μεν πολύ αποκαλυπτικό δε, Golf Mk8.5. Το τελευταίο θυμίζουμε Golf με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Από την 9η γενιά, το best seller μοντέλο της VW, θα μπαίνει αποκλειστικά… στην πρίζα.

Οι αλλαγές που φέρνει  

Το ανανεωμένο Golf δε θα ταράξει τα νερά με τις σχεδιαστικές του αλλαγές αλλά αυτό είναι κάτι που άπαντες… περίμεναν. Άλλωστε ποτέ η VW, ακόμα και σε νέες γενιές του μοντέλου δε προχωρούσε σε καινοτόμες αλλαγές στην εικόνα του αυτοκινήτου, προκειμένου όλοι να αναγνωρίζουν με την πρώτη ματιά ότι αυτό το μοντέλο είναι… Golf.

Στο Mk8.5 Golf, υπάρχει μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο εμπρόσθιο τμήμα της μάσκας, νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα και μια φωτεινή μπάρα που διατρέχει απ’ άκρη σ’ άκρη το καπό.

Επίσης στο πίσω τμήμα, μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις κάνουν την εμφάνιση τους στη σχεδίαση του προφυλακτήρα, ενώ υπάρχουν και πολλές νέες ζάντες σε ποικίλα σχέδια και διαστάσεις. Η μεγάλη ωστόσο αλλαγή, βρίσκεται στα ενδότερα του μοντέλου.

Το εσωτερικό του ανανεωμένου Golf έχει βελτιωθεί σημαντικά στους τομείς της εργονομίας, της ποιότητας αλλά και της τεχνολογίας, σημεία, στα οποία η VW έχει παραδεχτεί ότι υπήρχαν ατέλειες στα μοντέλα της.  

Για το σκοπό αυτό, το νέο Golf διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο ταμπλό, το οποίο πλέον φιλοξενεί μια μεγαλύτερη κεντρική οθόνη infotainment των 12,9’’ σε συνδυασμό με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,4’’, ενώ «τρέχει» και με την τελευταία γενιά του software MIB της VW.

Το νέο σύστημα MIB, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα ηλεκτρικά ID. 3 και ID. 7, φέρει βελτιωμένες «δομές» στο μενού του, μεγαλύτερες ταχύτητες επεξεργασίας και οθόνες υψηλότερης ανάλυσης ως απάντηση, στις επικρίσεις που δέχονταν οι Γερμανοί ότι το προκάτοχο σύστημα αργούσε χαρακτηριστικά να ανταποκριθεί στις εντολές που δεχόταν όντας δύσκολο και στο χειρισμό του εν κινήσει.

Επίσης, τα χειριστήρια αφής που υπήρχαν στο τιμόνι του Golf, ξεχάστε τα! Η VW επαναφέρει τα παραδοσιακά κουμπιά στην ανανεωμένη γενιά, αντιλαμβανόμενη ότι το εγχείρημα με τους διακόπτες αφής… απέτυχε.  

Επιπλέον, στο ανανεωμένο VW Golf θα κάνουν την εμφάνιση τους νέα ποιοτικότερα υλικά στην κατασκευή του ταμπλό, συμπεριλαμβανομένου ενός που ονομάζεται Atrilur, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ανακυκλωμένο υλικό παρόμοιο σε υφή και αίσθηση με το Alcantara…

Ίσως όμως η πιο χρήσιμη από όλες τις αλλαγές στην καμπίνα του ανανεωμένου Golf να είναι αυτή με την ευαίσθητη συρόμενη «μπάρα» για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Πλέον θα είναι φωτεινή που σημαίνει ότι ο επιβάτης του αυτοκινήτου θα μπορεί να τη χειριστεί πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, το VW Golf Mk8.5, θα ταιριάζει γάντι, με το υπάρχον αυτοκίνητο. Δηλαδή, θα διαθέτει μια γκάμα εξηλεκτρισμένων προτάσεων με ήπια υβριδικά, και plug-in hybrid εκδόσεις βελτιωμένες ως προς την οικονομία καυσίμου.

Δείτε ακόμα: Φάκελος Volkswagen GTI - Έτσι θα είναι το σπορ hatchback του 2025

Οι δε καυτές εκδόσεις της σειράς με τα λογότυπα GTI, R κ.α, θα δώσουν για μία ακόμη φορά βροντερό παρών έχοντας μάλιστα και έναν συλλεκτικό χαρακτήρα καθώς θα κυκλοφορήσουν με ποικίλες αλλαγές για τον εορτασμό των 50 χρόνων του μοντέλου.

ChatGPT σε όλα τα μοντέλα της VW

H Volkswagen έκανε επίσης γνωστό ότι όλα τα μοντέλα της σειράς ID αλλά και πολλά ακόμα όπως το νέο Tiguan, το Passat αλλά και το ανανεωμένο Golf θα εφοδιάζονται από δω και στο εξής με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή στον κόσμο, το ChatGPT.

Το ChatGPT είναι ένα μοντέλο γλώσσας AI που αναπτύχθηκε από την OpenAI, βασισμένο στην αρχιτεκτονική GPT (Generative Pre-trained Transformer). Έχει σχεδιαστεί για να κατανοεί και να δημιουργεί κείμενο που είναι παρόμοιο με εκείνο των ανθρώπων, βάσει της εισόδου που λαμβάνει.

Το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε ένα εύρος εργασιών, όπως σύνταξη μηνυμάτων, δημιουργία περιεχομένου, απαντήσεις σε ερωτήσεις και λοιπά. Οι προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, του επιτρέπουν να παράγει συναφείς και συνεκτικές απαντήσεις, καθιστώντας το ένα ισχυρό εργαλείο για την αυτοματοποίηση διαφόρων εργασιών που βασίζονται σε κείμενο.

Δείτε ακόμα: Ρωτάμε το ChatGPT για αυτοκίνητα – Πόσα γνωρίζει τελικά;

Η ενσωμάτωση του ChatGPT επιτρέπει στους οδηγούς και τους επιβάτες να επικοινωνούν με το αυτοκίνητο τους με «πιο φυσικό τρόπο» σύμφωνα με τον Iqbal Archad, επικεφαλής τεχνολογίας στην αμερικανική εταιρεία λογισμικού Cerence.

Το ChatGPT δεν θα αντικαταστήσει το εργοστασιακό σύστημα της VW. Μάλλον θα χρησιμεύσει ως βοηθός αντιγράφων ασφαλείας όταν το IDA δεν έχει σαφή απάντηση σε μια ερώτησή σας…

Όσον αφορά την ασφάλεια, η VW δηλώνει ότι η ενσωμάτωση του ChatGPT δεν σημαίνει και πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος, επομένως οι προσωπικές πληροφορίες του καθενός θα πρέπει να θεωρούνται… ασφαλείς.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...