Η νέα Mercedes-AMG A 35 sedan με 306 ίππους (vid)

Με 2λιτρο κινητήρα, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz «τράβηξε το σεντόνι» πάνω από τη νέα A 35 sedan, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της Γενεύης. Σε σχέση με την Α 35 hatchback, οι διαφορές είναι σχεδόν μηδενικές, με τη μόνη αλλαγή να είναι ο επιπλέον όγκος στο πίσω μέρος. Εκεί συναντάμε την έντονα κεκλιμένη οροφή, η οποία «πέφτει» αρμονικά στο χώρο αποσκευών, όγκου 420 λίτρων. Στο εσωτερικό, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους πλούσιους χώρους, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,73 μέτρων.

Η πιο προσιτή AMG εφοδιάζεται με το 2.0 turbo ισχύος 306 ίππων και ροπής 400 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT DCT 7G και την τετρακίνηση 4MATIC (με κατανομή ροπής από 100/0 έως 50/50 σε εμπρός και πίσω άξονα).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ MERCEDES-BENZ GLC COUPE

Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 4,8 sec, ενώ η τελική ταχύτητα (όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις) περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η γερμανική μάρκα ανακοινώνει μέση κατανάλωση 7,2 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 164 g/km.

Το εσωτερικό του νέου δημιουργήματος από το Affalterbach παραμένει «πιστό» σε όσα έχει λανσάρει η νέα γενιά της A-Class, με το σύστημα πολυμέσων MBUX και βέβαια τις απαραίτητες σπορ πινελιές. Τροχοί 18 ιντσών (προαιρετικά 19’’) σπορ ανάρτηση από την AMG και πέντε προγράμματα οδήγησης (Slippery, Comfort, Sport, Sport + και Individual) τονίζουν οπτικά αλλά και ουσιαστικά το δυναμικό χαρακτήρα του compact sedan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...