Η νέα Mercedes-AMG GT R Roadster με τους 585 ίππους

Σύμφωνα με την εταιρεία καταναλώνει 12,4 lt./100 km

  • -
  • -

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια λανσαρίσματος της Mercedes-AMG GT R Coupe, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε στην έκθεση της Γενεύης την «ανοιχτή» έκδοση του «θηρίου». Η νέα Mercedes-AMG GT R Roadster παραμένει γρήγορη όσο και την coupe, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 3,6 sec. Η μέγιστη ταχύτητα του νέου μοντέλο είναι 317 km/h. Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά με τον twin-turbo 4λιτρο V8 κινητήρα κάτω από το καπό της, ο οποίος αποδίδει 585 ίππους και 700 Nm ροπής. Υιοθετήθηκε από την coupe εκδοχή το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την πρώτη σχέση να έχει γίνει πιο μακριά και πιο κοντή η έβδομη.

Το έξυπνο σύστημα τετραδιεύθυνσης είναι ακόμα ένα στοιχείο που κράτησε από την AMG GT R, γι’ αυτό και οι πίσω τροχοί μπορούν να έχουν την αντίθετη κλίση από τους μπροστινούς σε ταχύτητες έως και 100 km/h, ενώ εάν ξεπεραστεί αυτή η τιμή, οι πίσω τροχοί έχουν την ίδια κλίση με τους εμπρός.

H Mercedes-AMG GT R Roadster θα διατεθεί μόνο σε 750 τυχερούς. Αυτή θα είναι η παραγωγή του εντυπωσιακού μοντέλου και θα προσφερθεί σε όλο τον κόσμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...