Mercedes-AMG A45 S Limited Edition: H πρώτη τιμή στην Ευρώπη

Η καθόλου διακριτική, καταπράσινη, νέα έκδοση της A45 S, έρχεται στην αγορά με εξτρά πολλών χιλιάδων ευρώ και ούτε έναν παραπάνω ίππο.

  • -
  • -

Μπορεί αυτή τη στιγμή η Mercedes-Benz A-Class να διανύει τον τελευταίο κύκλο ζωής της ως θερμικό μοντέλο πριν περάσει στην ηλεκτρική εποχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν μερικές ακόμα νέες εκδόσεις που μπορείτε να αποκτήσετε. Πιο πρόσφατη προσθήκη αποτελεί, ίσως, η πιο καυτή όλων, καθώς πρόκειται για την Limited Edition της κορυφαίας A45 S AMG των 421 ίππων. Ντυμένη με την απόχρωση AMG Green Hell Magno, αυτή η A45 ίσως να κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά από επιδόσεις μην περιμένετε κάποια διαφοροποίηση.

1

Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή. Αυτό το διακριτικό πράσινο χρώμα πρωτοεμφανίστηκε στην AMG GT-R του 2016, μόνο που τώρα συνδυάζεται με μαύρες και κίτρινες λεπτομέρειες, αλλά και διάφορα αυτοκόλλητα, τόσο στο πλάι, όσο και στο καπό του αυτοκινήτου. Εξοπλισμένη με όλη τη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού, η A45 S Limited Edition έρχεται με τα πακέτα AMG Night Package I και ΙΙ, αλλά και με το πακέτο AMG Aerodynamics Package που της χαρίζει την μεγάλη πίσω αεροτομή. Την εμφάνιση ολοκληρώνουν οι σφυρήλατοι τροχοί των 19 ιντσών οι οποίοι φυσικοί έχουν και ανάλογη μαύρη-κίτρινη απόχρωση.

2

Ο συνδυασμός μαύρου και κίτρινου συνεχίζει και εντός της καμπίνας, με τα καθίσματα να φέρουν το λογότυπο «45 S» στα προσκέφαλα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα πατάκια. Το υπόλοιπο εσωτερικό φυσικά φέρει όλες τις πινελιές στις οποίες μας έχει μάθει η AMG.

Δείτε ακόμη: Η νέα Ford Mustang V8 ήρθε στην Ελλάδα – Όλες οι τιμές

3

Το κόστος για όλα τα παραπάνω; Μόλις 14.280 € σύμφωνα με την πρώτη τιμή που είδαμε για την αγορά της Γερμανίας. Να θυμίσουμε ότι το κορυφαίο μέλος της γκάμας της A-Class κοστίζει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας 83.350 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως με την προσθήκη του εν λόγω πακέτου, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να πλησιάζει το φράγμα των 100.000 ευρώ!

Δείτε ακόμη: Το μεγάλο SUV 534 ίππων της Mercedes που καίει σαν...scooter!

Έχει όμως καλύτερες επιδόσεις;

Δυστυχώς όχι είναι η απάντηση. Οι αλλαγές είναι μόνο αισθητικές, πράγμα που σημαίνει πως κάτω από το καπό συνεχίζουμε να βρίσκουμε τον πανίσχυρο 2λιτρο 4κύλινδρο των 421 ίππων, συνδυασμένο με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης. Όχι και τόσο άσχημα τα νέα αν σκεφτούμε πως το μοντέλο έτσι κι αλλιώς είναι ικανό να ολοκληρώσει το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,9 sec, ενώ η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 270 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...