Toyota: Best Automotive Global Brand 2012

Παραμένει η αυτοκινητιστική μάρκα με τη μεγαλύτερη αξία

  • -
  • -
Best Global Brands

Η Interbrand συντάσσει την αναφορά Best Global Brands αξιολογώντας την τρέχουσα επένδυση και διαχείριση της μάρκας σε εταιρικό κεφάλαιο. Η μέθοδος αυτή λαμβάνει υπόψη ποικίλους τρόπους μέσω των οποίων μία μάρκα προσθέτει αξία στον οργανισμό.

Στην αναφορά Best Global Brands 2012, που δημοσίευσε πρόσφατα η Interbrand, η Toyota αναδείχτηκε για μία ακόμα φορά η αυτοκινητιστική μάρκα με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως. Μάλιστα, στη φετινή αναφορά, η Toyota παρουσιάζει ανάκαμψη κατά 9%, ποσοστό που της διασφαλίζει μία θέση στο TOP 10 όλων των βιομηχανιών. Πίσω από την Toyota που βρίσκεται στη 10η θέση και μέχρι την 50ή θέση συναντάμε μόνο άλλες πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες: Mercedes-Benz (11η), BMW (12η), Honda (21η), Volkswagen (39η) και Ford (45η).

Σύμφωνα με την Interbrand, η επιτυχία της Toyota οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη πιστότητα των πελατών, στη γκάμα προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, όπως το Prius και στη συνεχώς αυξανόμενη απήχηση σε νεαρούς πελάτες. Θυμίζουμε πως η υβριδική γκάμα της Toyota εμπλουτίζεται συνεχώς αφού, μετά το ανανεωμένο Prius, το Prius Plug-in και το υβριδικό Yaris, στο Παρίσι έκανε ντεμπούτο και το νέο υβριδικό Auris. Έτσι, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Interbrand, φέτος τον Ιούνιο, η Toyota κατέκτησε την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως η Καλύτερη Παγκόσμια Πράσινη Μάρκα (Best Global Green Brand). Σύμφωνα με την Interbrand, η επιτυχία της Toyota οφείλεται στη συνεχή προσπάθεια και την αποφασιστικότητά της να διατηρήσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ως κορυφαία προτεραιότητα και βασικό συστατικό της στρατηγικής της. Σημειώστε πως στην δεκάδα των Best Global Green Brands εκτός από την Toyota που είναι 1η, κατάφεραν να μπουν άλλες 3 αυτοκινητοβιομηχανίες: η Honda (3η), η Volkswagen (4η) και η BMW (10η). 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...