Οι 3 πιο πολύτιμες μάρκες αυτοκινήτων του κόσμου για το 2023

Τα σήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών πλασάρονται στα ισχυρότερα παγκοσμίως. Μία μάρκα όμως, είναι αυτή που ξεχωρίζει και, δεν ανήκει στις ευρωπαϊκές.

  • -
  • -

Για ακόμη μια χρονιά, η Interbrand ανακοίνωσε την έρευνα «Best Global Brands» αναδεικνύοντας τα μεγαλύτερα και πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα του κόσμου για το 2023. Στη λίστα, περιλαμβάνονται κολοσσοί όπως η Apple, η Microsoft, η Amazon και η Google, με την αξία τους να υπολογίζεται σε εκατοντάδες δις δολάρια.

brands

Στον αυτοκινητιστικό τομέα, η πρώτη θέση ανήκει στην Toyota, με την ιαπωνική μάρκα να θεωρείται η πολυτιμότερη όλων, με την αξία της να υπολογίζεται στα 64,5 δις δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Mercedes-Benz με αξία 61,4 δις και στην τρίτη η BMW με 51,1 δις.

Μάλιστα, αυτές οι τρεις μάρκες πλασάρονται μέσα στην 10άδα στο σύνολο του Best Global Brand. Ακολουθούν οι Tesla, Honda, Hyundai και Honda, με τις Porsche και Ferrari να φιγουράρουν μόλις στην 47η και 70η θέση, αντίστοιχα.

brands

Οι 10 πιο πολύτιμες μάρκες του 2023

  1. Toyota: 64,5 δις
  2. Mercedes-Benz: 61,4 δις
  3. BMW: 51,1 δις
  4. Tesla: 49,9 δις
  5. Honda: 24,4 δις
  6. Hyundai: 20,4 δις
  7. Audi: 16,3 δις
  8. Porsche: 16,2 δις
  9. Volkswagen: 15,1 δις
  10. Ford: 14,8 δις

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα της Interbrand

Τα κριτήρια για τα πολύτιμα εμπορικά σήματα

Η αμερικανική εταιρεία συμβούλων Interbrand ερευνά και αναλύει τις πιο πολύτιμες μάρκες του κόσμου από το 1999. Οι 100 κορυφαίες εμπορικές επωνυμίες περιλαμβάνονται στην ετήσια μελέτη «Best Global Brands», η οποία εξετάζει όλους τους υποψηφίους σύμφωνα με τρία κριτήρια:

  • «Οικονομική απόδοση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της μάρκας»
  • «Ο ρόλος της μάρκας στη διαδικασία απόφασης αγοράς»
  • «Ισχύς της μάρκας όσον αφορά στη διασφάλιση μελλοντικών εταιρικών κερδών».

Δείτε ακόμη: Οι 10 πρώτες μάρκες αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Η Interbrand ήταν η πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε μια μέθοδο αποτίμησης επωνυμίας πιστοποιημένη σύμφωνα με το ISO 10668. Αυτό το διεθνές πρότυπο θέτει σημεία αναφοράς για την αποτίμηση και πληροί τις απαιτήσεις για ακριβή χρηματική ταξινόμηση της εμπορικής επωνυμίας.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...