Hyundai: Πόσα δισ αξίζει η κορεατική μάρκα – Ξεπερνά Audi και Porsche

Η Hyundai ανήκει στις πιο πολύτιμες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, με την αξία της να ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο. Οι Κορεάτες έχουν ξεπεράσει ιστορικές μάρκες.

  • -
  • -

Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε ότι η αξία του brand Hyundai ανέρχεται στα 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην αξιολόγηση «Best Global Brands 2023» της Interbrand, σημειώνοντας ανοδική πορεία για 13 συναπτά έτη. Η αύξηση αυτή αντιπροσωπεύει την τρίτη υψηλότερη μεταξύ 100 μαρκών από έτος σε έτος, με τους Κορεάτες να φιγουράρουν στην 6η θέση στο σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών.

hyundai

Το 2014, η αξία του brand Hyundai ανήλθε στα 10 δισ. δολάρια και για τα πρώτα έξι χρόνια, η αποτίμησή της αυξήθηκε κατά 4 δισ. Ωστόσο, μετά την τοποθέτηση του κ. Euisun Chung ως Executive Chair του Ομίλου Hyundai Motor, κατέγραψε άνοδο 6 δισ. σε μόλις τρία χρόνια.

hyundai

Η επιταχυνόμενη επιτυχία της Hyundai Motor τον τελευταίο καιρό μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει, στην ηγεσία της ανώτατης διοίκησης υπό την εποπτεία του Executive Chair κ. Chung. Διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση της στρατηγικής κατεύθυνσης της εταιρείας ως «Παρόχου Λύσεων Έξυπνης Κινητικότητας» σε ευθυγράμμιση με το όραμά της «Πρόοδος για τον Άνθρωπο». Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτόν τον μετασχηματισμό είναι η προοδευτική προσέγγιση της εταιρείας στην καινοτομία, την τεχνολογία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Δείτε εδώ τις τιμές όλων των μοντέλων στην Ελλάδα

Ποιους ξεπερνά η Hyundai

Η δύναμη της μάρκας και οι πωλήσεις της Hyundai Motor έχουν αυξηθεί σημαντικά στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η Ινδία σημείωσε επίσης μια αξιοσημείωτη άνοδο στην αξία του brand, που αποδίδεται στο σχεδιασμό και τις καινοτομίες της. Αυτή η ανάπτυξη συνέβαλε στην κατάταξή της στην τρίτη θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως με σημαντικά κέρδη και έσοδα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης 21,2% των ετήσιων εσόδων, 47% των ετήσιων λειτουργικών κερδών και των καθαρών κερδών από έτος σε έτος πάνω από 40% το 2022.

hyundai

Με βάση την Interbrand, τη μεγαλύτερη αξία στον χώρο του αυτοκινήτου για το 2023 είχε η Toyota με 64,5 δις δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Mercedes-Benz με αξία 61,4 δις και στην τρίτη η BMW με 51,1 δις.

Δείτε ακόμη: Νέο Hyundai Kona – «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» στην Ελλάδα

Ακολουθούν οι Tesla (49,9 δις), Honda (24,4 δις) και Hyundai (20,4 δις), φίρμες οι οποίες ξεπερνούν ιστορικά ονόματα όπως Audi (16,3 δις), Porsche (16,2 δις), Volkswagen (15,1 δις) και Ford (14,8 δις).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...