Μάθαμε πότε έρχεται Ελλάδα το νέο Nissan Juke – Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή

Η Nissan προχώρησε στην ανανέωση του δημοφιλούς B-SUV. Πότε όμως έρχεται Ελλάδα το νέο Juke και ποια είναι η αλλαγή που κάνει τη διαφορά;

  • -
  • -

Από το 2010, οπότε και λανσαρίστηκε πρώτη φορά, το Juke έκανε τη διαφορά με τον τολμηρό χαρακτήρα του και την ιδιαίτερη σχεδίασή του. Η Nissan συνέχισε την ίδια φιλοσοφία και στη δεύτερη γενιά του, η οποία μόλις δέχθηκε μια σειρά αναβαθμίσεων και είναι έτοιμη για την έναρξη της εμπορικής πορείας στην Ευρώπη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bf7f83e95e07ba888e452e92c9b72ff7.jpg

Αισθητικά, το Juke δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό, με τις βασικές γραμμές να παραμένουν ίδιες. Ωστόσο, το νέο κίτρινο χρώμα που επέστρεψε στην παλέτα σε ακόμη πιο έντονη απόχρωση αλλά και η νέα έκδοση N-Sport, τονίζουν περαιτέρω τον δυναμικό χαρακτήρα του αμαξώματος και τη μοντέρνα εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Η μεγάλη αλλαγή στο εσωτερικό

Αντίθετα με το εξωτερικό, στην καμπίνα του Juke συνέβησαν πολλές και σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη αλλαγή που παρατηρεί κανείς στις εκδόσεις από την Acenta και πάνω, είναι το αυξημένο μέγεθος της κεντρικής οθόνης infotainment. Είναι πλέον 12,3 ίντσες και έχει μια ελαφριά κλίση προς τον οδηγό κατά 8 μοίρες για άνετο χειρισμό, αλλά και για να ενισχύσει την αίσθηση του πιλοτηρίου. Αγγίζοντας το τιμόνι, ο οδηγός θα εκτιμήσει το νέο, πιο λείο υλικό που μοιάζει με δέρμα και είναι πιο απαλό και πιο ικανοποιητικό στην αφή.
https://cdn.gcdata.gr/data/photos/96c348b2dc2fe70c08c3e142b8bb7fa0.jpg

Ο κεντρικός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, είναι πλέον μια ψηφιακή οθόνη TFT. Η οθόνη υψηλής ανάλυσης (1920 x 720 pixel) επιτρέπει στον οδηγό να την διαμορφώσει ώστε να εμφανίζει τον συνδυασμό πληροφοριών σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Η εμφάνιση του πίνακα οργάνων μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ δύο διαφορετικών βασικών διατάξεων, με την κλασική διάταξη να δείχνει δύο καντράν και έναν κεντρικό χώρο που περιέχει πρόσθετες πληροφορίες.

Το αναβαθμισμένο σύστημα infotainment διαθέτει μια πιο διαισθητική αρχική οθόνη που επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει την οθόνη ώστε να περιλαμβάνει τα "widgets" για τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί πιο συχνά, όπως θα έκανε με την αρχική οθόνη του έξυπνου τηλεφώνου του.
https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5d58d3c34c2a7cc7aae9c4cc973a84bd.jpg

Επιπλέον, το infotainment περιλαμβάνει βελτιωμένη αναγνώριση φωνής και ικανότητα «κατανόησης φυσικής γλώσσας». Αυτό δίνει στο σύστημα ένα ευρύτερο φάσμα φράσεων και εκφράσεων που μπορεί να κατανοήσει ως εντολή, αγνοώντας δισταγμούς ή παύσεις. Το ασύρματο Android Auto είναι επίσης διαθέσιμο μαζί με την υπάρχουσα ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay.
https://cdn.gcdata.gr/data/photos/44c1e98a56e83468636a7165611e836c.jpg

Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πληροφορίες κάμερας ταχύτητας και πληροφορίες για την τιμή των καυσίμων οι οποίες μπορούν πλέον να εμφανίζονται στον χάρτη πλοήγησης. Το σύστημα infotainment μπορεί πλέον να αναπαράγει περιεχόμενο βίντεο από συσκευές συνδεδεμένες με USB όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Βελτιωμένη εσωτερική άνεση

Άλλες ενημερώσεις στο εσωτερικό όλων των εκδόσεων Juke περιλαμβάνουν ένα μεγαλύτερο ντουλαπάκι, το οποίο έχει αυξηθεί στα 7,8 λίτρα. Το υποβραχιόνιο έχει επανασχεδιαστεί για να παρέχει καλύτερη στήριξη και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.
https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b44b40456c2392cb6c110e8f0fc7ad97.jpg

Όλες οι εκδόσεις Juke είναι πλέον εξοπλισμένες με ηλεκτρικό χειρόφρενο, στην έκδοση Hybrid τα κουμπιά e-Pedal και EV Mode έχουν αλλάξει θέση για μεγαλύτερη ευκολία, ενώ από την N-Connecta και πάνω, υπάρχουν ασύρματη βάση φόρτισης και υποδοχές USB-A και USB-C για τους εμπρός και πίσω επιβάτες. Πλουσιότερη είναι και η σουίτα των συστημάτων υποβοήθησης, με την ιαπωνική φίρμα να εμπλουτίζει το μοντέλο με κάθε τεχνολογία.

Οι κινητήρες του Juke

Στους κινητήρες παραμένουν τα γνωστά σύνολα, με το Juke Hybrid να χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης με 94 ίππους και 148 Nm, μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 50 ίππων και 205 Nm που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία των 1,2 kWh. Συνολικά, αποδίδονται 143 ίπποι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3cdcd78779c6093153cecf42e1a24da5.jpg

Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει 25% περισσότερη ισχύ από την τρέχουσα επιλογή βενζινοκινητήρα, με μείωση κατανάλωσης καυσίμου έως και 40% στον αστικό κύκλο και έως και 20% στον μικτό κύκλο. Καίει κατά μέσο όρο 4,7-4,9 lt στα 100 km και εκπέμπει από 107 έως 112 gr/km CO2.

Δείτε ακόμη: Νέο Nissan Qashqai: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το αυθεντικό SUV [video]

Το Juke DIG-T 1.0 lt από την άλλη, τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, αποδίδοντας 117 ίππους και 180 Nm ροπής. Συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT 7. Η μέση κατανάλωση είναι στα 5,8-6,2 lt/100km και οι ρύποι στα 133-141 gr/km.

Πότε έρχεται Ελλάδα

Στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων Nissan στη χώρα μας, το νέο Juke θα βρίσκεται μέσα στον Ιούνιο, με τις τιμές να ανακοινώνονται το αμέσως επόμενο διάστημα. Δείτε εδώ τις τιμές όλων των Nissan στην Ελλάδα

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5c4f6e579dc7da944cede8d9b55d58e2.jpg

Η κατασκευή του μοντέλου θα συνεχίσει να γίνεται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στο Sunderland της Βρετανίας, στην δεύτερη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, μαζί με το Qashqai.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...