Νέο Nissan Qashqai: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το αυθεντικό SUV [video]

Τo best seller C-SUV της ελληνικής αγοράς για το 2024 ανανεώθηκε ριζικά, απέκτησε πιο τολμηρή εμφάνιση και σημαντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Πότε θα έρθει στην Ελλάδα;

  • -
  • -

Ακόμη πιο σύγχρονο, τεχνολογικά προηγμένο, «έξυπνο» και χρηστικό έγινε το Nissan Qashqai μετά τις αναβαθμίσεις των Ιαπώνων. Το μοντέλο, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία του στην Ελλάδα, αποπνέει έναν αιχμηρό και μοντέρνο δυναμισμό χάρη στην ανανεωμένη σχεδίασή του.

qashqai

Η μπροστινή γρίλια του Qashqai έχει ανασχεδιαστεί πλήρως δημιουργώντας μια ακόμα πιο δυναμική πρώτη εντύπωση. Εμπνευσμένη από τα σχέδια των αρχαίων ιαπωνικών πανοπλιών, αποτελείται από δεκάδες γυαλιστερά, τρισδιάστατα στοιχεία σε μαύρο χρώμα τα οποία φαίνονται να αιωρούνται στον χώρο μεταξύ του χείλους του καπό και του κάτω πλαισίου. Στα πλαϊνά του κεντρικού τμήματος, τα στοιχεία αυτά σχηματίζουν ένα τριγωνικό σχήμα κάτω από τους νέους προβολείς και φινιρίζονται με σφραγίδα «σατινέ χρωμίου», στην κορυφαία έκδοση.

qashqai

Οι πλευρές του προφυλακτήρα είναι στο χρώμα του αμαξώματος και μια μαύρη λωρίδα σε γυαλιστερό φινίρισμα περνά κάτω από το πλαίσιο της πινακίδας στις κάτω γωνίες του προφυλακτήρα. Οι νέοι προβολείς κάνουν αίσθηση με την παρουσία τους, έχοντας ακόμα πιο έντονη εμφάνιση. Μια προσαρμοζόμενη μονάδα μεγάλης σκάλας συμπληρώνεται από μια μικρότερη μονάδα για ευρύτερη κατανομή του φωτός, η οποία προσφέρει αυξημένη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ομίχλης. Τα φώτα ημέρας αποτελούνται από πέντε μικρά στοιχεία, περιβάλλουν το κύριο σώμα των προβολέων και έχουν ένα φωτιζόμενο «Nissan» στην άκρη του. Το επάνω στοιχείο των φώτων πορείας ημέρας μετατρέπεται και σε φλας, το οποίο για πρώτη φορά ανάβει με διαδοχικό φωτισμό (ανάλογα με την έκδοση).

qashqai

Ανασχεδιασμένο είναι και τα πίσω φώτα, με τον προφυλακτήρα να διαθέτει χρώμα – είτε γυαλιστερό μαύρο στις υψηλότερες εκδόσεις, είτε το χρώμα του αμαξώματος στην νέα έκδοση N-Design. Ομοίως, στην πλάγια όψη του, το νέο Qashqai στις υψηλότερες εκδόσεις διαθέτει ένα νέο γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα στο αμάξωμα κάτω από τις πόρτες και τους θόλους των τροχών.

Οι νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών είναι πλέον στάνταρ στην μεσαία έκδοση του Qashqai, ενώ στις πλουσιότερες υπάρχει η επιλογή μεταξύ ζαντών 19 και 20 ιντσών. Όσο για το αμάξωμα, προστέθηκαν τρία νέα χρώματα (Pearl White, Pearl Black και Deep Ocean).

Premium εσωτερικό για το Qashqai

Ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό του Qashqai, με τη Nissan να προσθέτει Alcantara στις πλουσιότερες εκδόσεις, νέα υλικά στην κεντρική κονσόλα και διακοσμητικά ένθετα. Στα καθίσματα συναντάμε καπιτονέ premium δέρμα, με το ανάγλυφο λεκτικό σήμα να κοσμεί το τμήμα κάτω από το προσκέφαλο.

qashqai

Ο φωτισμός LED της καμπίνας είναι πιο ιδιαίτερος και μπορεί να εξατομικευθεί από την κεντρική οθόνη. Το infotainment αναβαθμίστηκε, όπως και η σουίτα υποβοήθησης του οδηγού, περιλαμβάνοντας πλειάδα συστημάτων. Ανάμεσα σε αυτά είναι το σύστημα AVM με λειτουργία 3D ώστε ο οδηγός να βλέπει τι συμβαίνει περιμετρικά του αυτοκινήτου και να παρκάρει πανεύκολα, το Autonomous Emergency Braking και τα Front Emergency Brake, Pedestrian Front Emergency Brake, Front Emergency Brake Cyclist, και Intelligent Emergency Brake.

Στάνταρ οι χάρτες Google

Το Qashqai διατίθεται από τον βασικό εξοπλισμό με τους Χάρτες Google και, οι οδηγοί, αφού συνδεθούν με προσωπικό λογαριασμό Google, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος. Αυτό μειώνει την εξάρτηση από κινητό τηλέφωνο και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Οι ενημερώσεις over the air διασφαλίζουν ότι οι πληροφορίες χάρτη είναι πάντα ενημερωμένες.

qashqai

Το Google Assistant επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί τη φωνή του και μόνο για σχετικές υπηρεσίες εν κινήσει. Για παράδειγμα, οι οδηγοί μπορούν να πουν «Hey Google» για να ελέγξουν το σύστημα εξαερισμού και τα θερμαινόμενα καθίσματα ή για να πλοηγηθούν με ακρίβεια στον επόμενο προορισμό τους. Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις και να ακούν ηχητικές οδηγίες χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο.

Οι πελάτες του Qashqai με συνδρομή στο πρόγραμμα δεδομένων μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το σύστημα έξυπνου σπιτιού Alexa της Amazon.

Οι κινητήρες του Qashqai

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο με δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις βενζίνης και τη γνωστή e-Power. O 4κύλινδρος κινητήρας 1.3 DiG-T φέρει ήπια υβριδικό σύστημα 12V ALiS (Advanced Lithium ion battery System), αποδίδοντας 140 ίππους και 240 Nm ροπή στη βασική έκδοση και 158 ίππους και 270 Nm στην ισχυρότερη.

qashqai

Η πρώτη έκδοση συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και η δεύτερη με το αυτόματο X-Tronic 7 σχέσεων. Το Qashqai e-Power από την άλλη, ενσωματώνει τον τρικύλινδρο 1.5 lt κι έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία 1,8 kWh. Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται στους 190 ίππους και η ροπή στα 330 Nm.  

Δείτε ακόμη: Επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας! Το No1 στα C-SUV κοστίζει 24.990 €

Βασικό χαρακτηριστικό για το μοναδικό και καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης του e-POWER είναι ότι δεν υπάρχει κιβώτιο ταχυτήτων, παρά μόνο μια σχέση. Οι τροχοί κινούνται πάντα απευθείας από τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει άμεση, υψηλή ροπή και γραμμική απόκριση. Αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση οδήγησης EV χωρίς όμως να χρειάζεται να σκεφτεί κανείς την φόρτιση – μία ιδανική επιλογή για πελάτες που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να κάνουν τη μετάβαση στο 100% EV.

qashqai

Η λειτουργία e-Pedal Step της Nissan επιτρέπει στους οδηγούς να οδηγούν χρησιμοποιώντας μόνο το γκάζι και συγχρόνως να ελέγχουν σημαντικά το φρενάρισμα με την απελευθέρωση του πεντάλ γκαζιού.

Το ανανεωμένο Qashqai θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας, με την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας να έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...