H BYD θα ρίξει τις τιμές και στα plug-in!

Η BYD ετοιμάζεται να κάνει λανσάρει και PHEV μοντέλα στην Ευρώπη, στοχεύοντας να ρίξει τις τιμές!

  • -
  • -

Μέχρι σήμερα, η BYD διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μέσα στη χρονιά θα κάνει την είσοδο της και στα κινητήρα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αρχής γενομένης από το νέο μεσαίο SUV, το νέο Seal U DM-i plug-in hybrid. Μάλιστα, μέσα στη χρονιά αναμένεται ακόμα ένα νέο μοντέλο από την κινεζική εταιρεία, το οποίο θα κάνει χρήση ίδιας τεχνολογίας. Επιπλέον, ο managing director της BYD στην Ευρώπη, Michael Shu, δήλωσε πως τον Δεκέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εργοστάσιο επιβατικών οχημάτων της εταιρείας στη γηραιά ήπειρο, και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία. Ο Shu, ανέφερε ότι στις νέες εγκαταστάσεις θα κατασκευάζονται αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα, με τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής μέσα στο 2025.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο BYD Seal! 

Πέρσι, η BYD πούλησε 15.644 αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ενώ στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς που διανύουμε οι πωλήσεις αγγίζουν τα 7.701 αυτοκίνητα, με το Attο 3 να κατέχει τη μερίδα του λέοντος. Αυτό που έχει παρατηρηθεί στην αγορά το 2024 είναι η αύξηση του αριθμού πωλήσεων των plug-in Hybrid. Η BYD σύντομα θα κάνει την είσοδο της στην κατηγορία, αναφέροντας ότι τα αυτοκίνητα της μπορούν να κινηθούν κατά 65% αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Και για να έχει άμεσα επιτυχία στοχεύει να κοστολογήσει φθηνότερα τα μοντέλα της στην αγορά. Συγκεκριμένα, οι τιμές των plug-in μοντέλων της θα είναι σχεδόν αντίστοιχες με αυτές των μοντέλων με θερμικών κινητήρα και σίγουρα θα είναι χαμηλότερες από τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η BYD εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να φέρει στην Ευρώπη και το μικρό αμιγώς ηλεκτρικό Seagull, το οποίο θα μπορούσε να κοστίζει λιγότερο από 20.000 €!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...