Ποιο ηλεκτρικό Van έκανε το Αθήνα-Πάτρα χωρίς να φορτίσει;

Τελικά ένα ηλεκτρικό van μπορεί να κινηθεί πέραν του αστικού περιβάλλοντος και… στην επαρχία; Δείτε στην πράξη τι κατάφερε το ETP3 της BYD.

  • -
  • -

Ένα ηλεκτρικό van όπως το ETP3 της BYD, είναι ιδανικό για επαγγελματική χρήση και κίνηση σε αστικό περιβάλλον ή εντός του νομού, με την αυτονομία να φτάνει τα 275 χιλιόμετρα και το κόστος κίνησης περίπου το 1/4 αυτού του πετρελαιοκίνητου. Τι γίνεται όμως όταν κάποια στιγμή το όχημα χρειαστεί να φύγει αρκετά μακρύτερα από τα όρια του νομού;

Ποια είναι η ρεαλιστική αυτονομία;

Πριν μερικές μέρες, οι άνθρωποι της PNT CARS, χρειάστηκε να μεταβούν στην Πάτρα, για να παρουσιάσουν το ETP3 σε ενδιαφερόμενους πελάτες και εταιρείες. Στην επιστροφή, έκαναν καταγραφή της όλης διαδικασίας φόρτισης και του ταξιδιού, αποδεικνύοντας ότι το ETP3 βγάζει με άνεση όλη τη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα και αντίστροφα.

Την εμπειρία τους παρουσιάζουν στο video που ακολουθεί δίνοντας έτσι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη ρεαλιστική αυτονομία ενός ηλεκτρικού βαν.

Θυμίζουμε, ότι το ETP3 κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη (synchronous) υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 100 kW (136 PS) με  210 Nm ροπής.

Η μπαταρία που εφοδιάζει το κινέζικο van είναι λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFe PO4), χωρητικότητας 44,9 kWh. Η φόρτιση του οχήματος γίνεται τόσο με φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο και με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC).

Η ισχύς φόρτισης του ETP3 είναι 6,6 kW για εναλλασσόμενο ρεύμα και 50 kW για συνεχές. Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί μόλις 30’ της ώρας ή 5,5 ώρες, με συνεχές και εναλλασσόμενο ρεύμα αντίστοιχα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε το BYD Seal Excellence AWD των 530 PS

Οι διαστάσεις του ETP3 είναι 4,46 μ. μήκος, 1,72 μ. πλάτος και 1,875 μ. ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,725 μέτρα. Ο χώρος φόρτωσης έχει διαστάσεις 1,95 μ. βάθος, 1,4 μ. πλάτος και 1,3 μ. ύψος ενώ η απόσταση ανάμεσα στους θόλους είναι 1,23 μ. Με συνολικό όγκο φόρτωσης 3,5 κ.μ., το ETP3 μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος αναγκών και του πιο απαιτητικού επαγγελματία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...