Suzuki S-Cross: Mild Hybrid ή Strong Hybrid; Τι να διαλέξεις

Το C-SUV της Suzuki διατίθεται με δύο διαφορετικά υβριδικά σύνολα, κίνηση εμπρός ή τετρακίνηση και αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο. Πώς θα διαλέξεις σωστά;

  • -
  • -

Το Suzuki S-Cross είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα C-SUV, όχι μόνο για τους χώρους και την πρακτικότητα που προσφέρει, αλλά και για μερικά ακόμη, πολύ σημαντικά στοιχεία: την αποδοτική υβριδική τεχνολογία και την δυνατή σχέση τιμής/αξίας. Ωστόσο, στην γκάμα του ιαπωνικού μοντέλου υπάρχουν δύο διαφορετικές υβριδικές εκδόσεις. Κάθε μια καλύπτει διαφορετικές ανάγκες, ενώ διαχωρίζονται με σαφήνεια, ώστε κάθε αγοραστής να επιλέξει εκείνη που του ταιριάζει καλύτερα. Ονομάζονται Mild Hybrid και Strong Hybrid, ενώ αμφότερες συνδυάζονται προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης Allgrip.

Υψηλή απόδοση και οικονομία καυσίμου

Το Suzuki S-Cross Mild Hybrid χρησιμοποιεί έναν turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων BoosterJet με 129 ίππους και 235 Nm που συνδυάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Συνδέεται απευθείας στον στρόφαλο και υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, αφαιρώντας ένα μέρος από το φορτίο του, άρα μειώνοντας την κατανάλωση. Το αυτοκίνητο δεν κινείται ποτέ αμιγώς ηλεκτρικά, όμως η ισχύς του ηλεκτρομοτέρ συνεισφέρει στο σύνολο και βοηθά συνεχώς. Στην περίπτωση του S-Cross, η μοναδική διαθέσιμη επιλογή μετάδοσης είναι το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, όμως δίνεται η δυνατότητα επιλογής για κίνηση εμπρός ή τετρακίνηση.

Το Suzuki S-Cross Strong Hybrid έχει έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων DualJet και έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 33 ίππων και 60 Nm, που τοποθετείται στο κιβώτιο. Συνολικά, αποδίδονται 116 ίπποι. Εδώ, το όχημα έχει τη δυνατότητα περιστασιακής κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα όταν ο οδηγός δεν ζητά πολλή δύναμη και κινείται με λίγο ή σταθερό γκάζι. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται ακόμη περισσότερο καύσιμο σε συνθήκες πόλης και εκτός πόλης, στο επαρχιακό δίκτυο. Το σύνολο έρχεται μόνο με αυτόματο (ρομποτιζέ) σασμάν έξι σχέσεων και δίνεται η δυνατότητα επιλογής για κίνηση εμπρός ή τετρακίνηση.

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για το Suzuki S-Cross Strong Hybrid

Πώς διαλέγεις σωστά υβριδικό Suzuki S-Cross;

Η απάντηση σχετικά με την τελική επιλογή, εξαρτάται με βάση τις ανάγκες. Για παράδειγμα, εκείνοι που ταξιδεύουν συχνά στον αυτοκινητόδρομο και γενικά, σε ανοικτούς δρόμους ή ορεινές περιοχές, το S-Cross Mild Hybrid είναι καλύτερη επιλογή. Η περίσσεια ισχύος και ροπής του BoosterJet εξασφαλίζει ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση, αφού ο κινητήρας δεν πιέζεται και κινεί με άνεση το αμάξωμα. Όσοι κινούνται κατά βάση εντός πόλης, πραγματοποιώντας κοντινές εξορμήσεις, καλύτερα να επιλέξουν το Strong Hybrid το οποίο προσφέρει δυνατότητα αποκλειστικής κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα, άρα το μοτέρ εσωτερικής καύσης μένει σβηστό χωρίς να καίει καθόλου βενζίνη.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...