Peugeot 2008: Ποια έκδοση καίει λιγότερη βενζίνη;

To best-seller SUV της γαλλικής μάρκας προσφέρεται σε πληθώρα εκδόσεων. Ποια είναι όμως η πιο οικονομική βενζινοκίνητη εκδοχή του;

  • -
  • -

Το Peugeot 2008 αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων πρωταγωνιστών στην ελληνική αγορά και όχι αδίκως. Πρόκειται ίσως για την πιο ελκυστική επιλογή στην κατηγορία του, καθώς διαθέτει μια ευρεία γκάμα εκδόσεων με κινητήρες βενζίνης, diesel αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό με 156 ίππους, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και ως hybrid. Από όσες εκδοχές χρησιμοποιούν βενζίνη όμως, ποια είναι η οικονομικότερη;

Ότι το πετρελαιοκίνητο 2008 θα έκαιγε λίγο το ξέραμε. Αν θέλει κάποιος όμως μία έκδοση βενζίνης, ποια καίει λιγότερο; Θυμίζουμε πως το B-SUV της Peugeot διατίθεται με 1.200άρι μοτέρ 100 ίππων συνδυασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, αλλά και ένα ισχυρότερο σύνολο, επίσης 1,2 λίτρων, το οποίο συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και αποδίδει 130 ίππους. Εκ των δύο, η μικρότερη έκδοση των 100 ίππων είναι αυτή που κερδίζει τον αγώνα οικονομίας, καθώς χρειάζεται κατά μέσο όρο 5,4 lt/100km, όταν το ισχυρότερο 130άρι θέλει 5,9 lt/100km.

1

Πατήστε εδώ για να δείτε τη video-δοκιμή του νέου Peugeot 2008 1.2 PureTech 100

Βέβαια, να πούμε ότι σύντομα θα διατίθεται και με το νέο ήπια υβριδικό σύνολο του Ομίλου Stellantis, το οποίο γνωρίσαμε στο νέο 208. Το Hybrid 136 όπως θα ονομάζεται συνδυάζει έναν 1.200άρη Puretech 136 ίππων με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Μέσα στο τελευταίο βρίσκουμε και τον ηλεκτροκινητήρα των 29 ίππων ο οποίος βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά και την ενίσχυση των επιδόσεων. Σύμφωνα με την Peugeot, χάρη στην υβριδική τεχνολογία η νέα έκδοση έχει μειωμένη κατανάλωση κατά 15% (συγκριτικά με το 130άρι αυτόματο), ενώ σε αστικό περιβάλλον πάνω από το 50% των μετακινήσεων μπορούν να γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, με το θερμικό μοτέρ να μην καίει σταγόνα!

2

Αυτό σημαίνει πως αυτή η νέα έκδοση μόλις κυκλοφορήσει θα είναι πιθανότατα και η οικονομικότερη έκδοση βενζίνης που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το νέο υβριδικό σύνολο της μάρκας, πατήστε εδώ.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...