Νέο video: Δοκιμάζουμε τη BMW X2 sDrive20i

Μετά από μία ριζική ανανέωση, η X2 επιστρέφει μεγαλύτερη και πιο τεχνολογικά προηγμένη. Είναι όμως το ίδιο απολαυστική στην οδήγηση;

  • -
  • -

Στα premium compact SUV, η BMW έχει τη X1 να την αντιπροσωπεύει, όντας ένα μοντέλο που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς με τον πολυτελή χαρακτήρα του, τους τεράστιους χώρους και την κορυφαία οδική συμπεριφορά. Η γερμανική μάρκα όμως έχει και άλλη μία κατηγορία που την αντιπροσωπεύει ακόμη περισσότερο λόγω της σπορ φιλοσοφίας της. Πρόκειται για τα SAC (Sport Activity Coupe) και εκεί κουμάντο στην compact πλευρά της αγοράς κάνει η νέα X2. Εμείς τη δοκιμάζουμε στη βασική της έκδοση που ακούει στο όνομα sDrive20i και μάλιστα στην έκδοση με το εξοπλιστικό πακέτο Μ, το οποίο εκτός από εντυπωσιακές στιλιστικές περιλαμβάνει και μικρές αλλαγές ουσίας σε επίπεδο μηχανικών μερών.

1

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος 1.500άρης 170 ίππων και 280 Nm, ο οποίος μάλιστα συνδυάζεται με ένα σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Συνεργάζεται αποκλειστικά με τη νεότερη γενιά του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη Steptronic των 7 σχέσεων, το οποίο βρίσκεται σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου, εκτός φυσικά της ηλεκτρικής.

Δείτε ακόμη: Νέα BMW X2: Οι τιμές σε Ελλάδα και Γερμανία - Που είναι φθηνότερη;

H πρώτη γενιά της X2 προκάλεσε αίσθηση με τη διαφορετικότητα της, ενώ ο αριθμός των πωλήσεων μαρτυρά πως το κοινό γοητεύτηκε από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της. Σήμερα, η δεύτερη γενιά έρχεται ριζικά ανασχεδιασμένη, μεγαλύτερη σε διαστάσεις, με σαφώς αναβαθμισμένο τεχνολογικό υπόβαθρο, αλλά και σύμφωνα με τους Γερμανούς πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά σε σχέση με το παρελθόν. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε αν αυτό ισχύει. Η απάντηση στη video-δοκιμή που βρίσκεται στην κορυφή του άρθρου.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...