Έρχεται ο αντίπαλος του Dacia Duster - Ποια μάρκα θα τον φέρει;

Ένα compact SUV με μεγάλους χώρους και μπόλικη τεχνολογία θα μπει «στο μάτι» του ρουμάνικου SUV, ενώ προέρχεται από κατασκευαστή που ήδη «παίζει» στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Το Dacia Duster έχει χρησιμοποιήσει μια συνταγή η οποία έχει φέρει πολλές επιτυχίες στα κεκτημένα της ρουμάνικης μάρκας. Αν και δεν είχε κάποια… ρηξικέλευθη καινοτομία, το συγκεκριμένο μοντέλο κατάφερε να «μιλήσει» στην αγορά, κυρίως με το value for money στοιχείο του, αλλά και με τα off-road χαρακτηριστικά του. Κάπως έτσι, είναι λογικό να το… σημαδεύουν πολλές εταιρείες, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν το δικό τους Duster, προσπαθώντας να ταιριάξουν τις αναλογίες. Η πολλά υποσχόμενη MG Motor, ετοιμάζει έναν ικανό αντίπαλο για το εδραιωμένο μοντέλο.

Το νέο MG ZS έρχεται το 2025

Η MG δεν μπήκε απλώς με το δεξί στην Ελλάδα, αλλά κατάφερε να προκαλέσει και έναν μικρό… πανικό στην αγορά, η οποία είχε σχεδόν εφησυχαστεί από τις ραγδαίες αυξήσεις των τιμών των τελευταίων χρόνων. Όταν ήρθε η κινέζικη μάρκα ταρακουνήθηκαν και αμέσως είδαμε μειώσεις, αλλά και προσφορές, αποδεικνύοντας ότι οι περισσότερες επιλογές πάντα ωφελούν τελικά το αγοραστικό κοινό. Το MG ZS είναι ένα από τα «βαριά πυροβολικά» της MG, ως ένα συμφέρον SUV με compact διαστάσεις και πολύ καλή αναλογία ποιότητας-εξοπλισμού-τιμής. Διατίθεται ακόμη και σε ηλεκτρική εκδοχή, ενώ η νέα γενιά του που την περιμένουμε από το 2025, θα έχει σαν στόχο πιο μεγάλα και εδραιωμένα μοντέλα όπως το Dacia Duster.

Οι φωτογραφίες του νέου MG ZS δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα, όμως κάποιες εικόνες από την υπηρεσία πνευματικών δικαιωμάτων της Κίνας μας δίνουν μια πρώτη γεύση σχετικά με το γενικότερο σουλούπι του, αλλά και κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Βλέπουμε λοιπόν ότι τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος, θα γίνουν ριζικοί ανασχεδιασμοί που θα εκσυγχρονίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα του μοντέλου. Νέα μάσκα, φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρες, τροχοί και γρίλια θα φέρουν νέα πνοή στο compact SUV, ενώ δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε τις ομοιότητες με το νεότερο MG3 που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό. Μάλιστα δεν αποκλείεται το MG ZS να «φορέσει» το υβριδικό κινητήριο σύνολο των 193 ίππων, το οποίο προσφέρει πολύ καλή σχέση χαμηλής κατανάλωσης - επιδόσεων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...