Επέστρεψε η ομάδα Σίγμα στην Ελλάδα ; Δείτε τα 9 υπεραυτοκίνητα της Αστυνομίας

Ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί της ΕΛ.ΑΣ. κυκλοφορούν στους δρόμους με πανίσχυρα αυτοκίνητα. Η θρυλική ομάδα Σίγμα επέστρεψε τελικά;

  • -
  • -

Τη δεκαετία του ’90 η ομάδα Σίγμα ήταν ο «φόβος και ο τρόμος» των παραβατών. Οι απανταχού «κοντράκηδες» της χώρας και κυρίως της Αττικής, είχαν να λένε για τα αυτοκίνητα της φημισμένης ομάδας και τις ικανότητες των οδηγών.

Όσοι αποτελούσαν τότε την επίλεκτη ομάδα του πιο διάσημου τμήματος του Σώματος Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., θεωρούνταν οι καλύτεροι των καλυτέρων. Οδηγούσαν αυτοκίνητα θρύλους και όποιος τους έβλεπε να κυκλοφορούν, είχε γνώση της υπεροχής τους.

sigma

Τα αγωνιστικά γάντια, το μαύρο γυαλί αεροπορικού τύπου, το ψυχρό βλέμμα, ήταν τα σήματα κατατεθέν τους. Μιλούσαν ελάχιστα και ήταν οι «ραλίστες» της εποχής. Το κίτρινο λογότυπο «police» στις πόρτες των BMW M5 E34 και M3 E30, Porsche 911 Turbo (930) και 924 Turbo, Lancia Delta HF Integrale, Ford Sierra Cosworth, Mercedes 190E 2.3 16V, Alfa Romeo 155 και 166 Q4 και πολλών άλλων υπεραυτοκινήτων της εποχής, προκαλούσαν τον σεβασμό. Αρχηγός και εκπαιδευτής τους ήταν ο αστυνομικός και οδηγός αγώνων, Γρηγόρης Νιώρας.

Η ομάδα Σίγμα άφησε εποχή, αλλά ο μύθος της συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και σήμερα. Κατά καιρούς, ακούγεται πως η «Σ» θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Μήπως έχει έρθει η ώρα λοιπόν;

Επέστρεψε η Σίγμα;

Ορισμένοι θεωρούν πως η ομάδα «Σ» έστω και ανεπίσημα κυκλοφορεί στην Αθήνα και ειδικά στα «underground» στέκια, έχοντας ως στόχο τους πιο «σοβαρούς» παραβάτες.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει πρόσφατα, κυρίως από κατασχέσεις, μια σειρά πανίσχυρων αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων είναι Mercedes AMG, Porsche, Audi S3 κ.α.

Ειδικότερα, πρόκειται για μια Porsche Cayenne (955), ένα Ford Focus ST (Mk2), μια BMW M5, ένα Mercedes A45 AMG (W176), μια Skoda Octavia RS, ένα Opel Astra OPC, ένα Audi S3 και δύο μοτοσικλέτες τύπου Yamaha R1M και Suzuki Hayabusa πρώτης γενιάς.

sigma

Όλα τα οχήματα είναι στη διάθεση οδηγών, που έχουν εκπαιδευτεί από επαγγελματίες του είδους. Τα παραπάνω οχήματα κυκλοφορούν κανονικά στην Αττική, δίχως διακριτικά και με συμβατικές πινακίδες, καθώς ανήκουν στην Ασφάλεια. Η πλειονότητα αυτών είναι κατασχεμένα του ΟΔΔΥ και όλα διακρίνονται για την ισχύ και τις υψηλές επιδόσεις. Μάλιστα, ορισμένα φέρουν βελτιώσεις που είχαν δεχθεί πριν κατασχεθούν, με τη δύναμή τους να ξεπερνά τους 400 ίππους.

Οι κυκλοφορούντες τη «νύχτας» γνωρίζουν την ύπαρξή τους και αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή μαζί τους. Ξέρουν πως ένα απλό «πάτημα» στα γνωστά και μη εξαιρετέα μέρη της Αττικής, όπως στα Λιμανάκια στο ύψος του Ρίμπας, στην Ποσειδώνος και γενικά στα 3Β, είναι αρκετό για να πιαστούν στην «απόχη».  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...