H Lamborghini ψάχνει αρχάριους οδηγούς - Για ποιον λόγο;

Έναν επαναστατικό τρόπο έχει βρει η Lamborghini για να κάνει τα supercar της πιο απολαυστικά και πιο εύκολα οδηγήσιμα από το ευρύ κοινό.

  • -
  • -

Οι κατασκευαστές σπορ μοντέλων λατρεύουν να λένε πόσα δευτερόλεπτα πιο γρήγορο είναι κάθε νέο τους αυτοκίνητο σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Αλλά όλοι αυτοί οι χρόνοι, για να επιτευχθούν χρειάζονται επαγγελματίες οδηγούς με ιδιαίτερες ικανότητες πίσω από το τιμόνι.

Γιατί όμως η Lamborghini χρησιμοποιεί πλέον αρχάριους οδηγούς για να εξελίξει το σασί και την οδική συμπεριφορά των μοντέλων της; Τι ευελπιστεί να κερδίσει από αυτό; 

«Έχουμε τρία επίπεδα οδηγών που κάνουν χρονομετρημένους χρόνους κατά την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου», είπε ο Chief Technical Officer της Lamborghini, Rouven Mohr, στο Carscoops. «Διαθέτουμε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων, δικούς μας μηχανικούς και μετά έχουμε απλούς, κανονικούς οδηγούς. Εάν η διαφορά μεταξύ των οδηγών στα γυρολόγια είναι πολύ μεγάλη, ξανακοιτάμε τις ρυθμίσεις πλαισίου για να βεβαιωθούμε ότι το αυτοκίνητο θα είναι διασκεδαστικό ακόμη και για έναν μη επαγγελματία οδηγό».

2

Μέσα στα χρόνια, δεν αποτελεί μυστικό ότι ανάμεσα σε μάρκες όπως η Ferrari και η Lamborghini, το αλογάκι από το Μαρανέλο πάντα έμοιαζε λίγο που εύκολο να «δαμαστεί» σε σχέση με τον ταύρο, με τους μηχανικούς της Ferrari να προσπαθούν να κάνουν τα μοντέλα της όσο το δυνατόν ευκολότερα στο να αξιοποιηθούν από ένα πιο ευρύ κοινό οδηγών, μέσω των προηγμένων ηλεκτρονικών. Φυσικά χωρίς να θυσιάζεται η οδηγική εμπειρία για έναν πιο έμπειρο. Η Lamborghini από την άλλη έμοιαζε πιο δυσπρόσιτη, με τα αυτοκίνητα της να απαιτούν περισσότερο σεβασμό και να συγχωρούν λιγότερα λάθη.

1

Ο Mohr δεν διαφωνεί, αλλά λέει ότι η μάρκα με τον ταύρο στο καπό έχει μια διαφορετική φιλοσοφία πλέον. «Προτιμώ το αυτοκίνητο να είναι λίγο πιο αργό στα χέρια ενός επαγγελματία, αν είναι να το κάνει πιο εύκολο και διασκεδαστικό για τον απλό οδηγό» υποστηρίζει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μειωμένα δικαιώματα καυχησιολογίας σε μέρη όπως το Nurburgring.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάσαμε τη Lamborghini Huracan STO στην πίστα. Δείτε το VIDEO!

«Συλλέγουμε πολλά χρήσιμα δεδομένα από τις δοκιμές στο Nurburgring επειδή έχει ιδιαιτερότητες που δεν βρίσκεις εύκολα σε μία πίστα, όπως οι ανωμαλίες στο οδόστρωμα και οι υψομετρικές διαφορές», λέει ο Mohr. «Η Porsche το καταλαβαίνει και γι’ αυτό κάνει πολλές δοκιμές εκεί, αλλά για κάποιες άλλες μάρκες ο χρόνος που θα κάνει το μοντέλο τους εκεί είναι περισσότερο ένα παιχνίδι για τα φώτα της δημοσιότητας».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...