Ραφήνα: Καπετάνιος διώχνει ηλεκτρικό και πενταμελή οικογένεια από καράβι - Τι μας είπε ο οδηγός;

Μία οικογένεια με τρία παιδιά και ηλεκτρικό αυτοκίνητο θέλησε να πάει στην Τήνο για το Πάσχα, όμως ο καπετάνιος τους κατέβασε. Πώς έγιναν τα γεγονότα; Τι μας είπε ο οδηγός του αυτοκινήτου;

  • -
  • -

Πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας καπετάνιος απαγόρευσε σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο να μπει σε καράβι, αναγκάζοντας την μητέρα και τα τρία παιδιά να κατέβουν μισή ώρα μετά την επιβίβασή τους.

Ο καπετάνιος έκανε προσωπικά τον έλεγχο στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αποφασίζοντας στη συνέχεια να εφαρμόσει την προαιρετική εγκύκλιο. Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται όριο φόρτισης για τα ηλεκτρικά και plug in υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά και όριο στην ποσότητα υγραερίου και φυσικού αερίου που μπορούν να έχουν στις δεξαμενές τους τα μοντέλα που καταναλώνουν αυτά τα καύσιμα.

Το GOCAR επικοινώνησε με τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος είχε μαζί την σύζυγο και τα τρία τους παιδιά, ώστε να μάθουμε πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα και τι ακολούθησε.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8f999222343b9b30ebe08b35b53d4bd8.jpg

Πώς φτάσαμε στο σημείο ο καπετάνιος να διώξει την πενταμελή οικογένεια με το ηλεκτρικό από το καράβι;

Η πενταμελής οικογένεια με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο επρόκειτο να ταξιδέψει από Ραφήνα για Τήνο με το δρομολόγιο των 8:00. Τα εισιτήρια είχαν κλειστεί μέρες πριν, χωρίς να υπάρχει αναφορά σχετικά με το ποσοστό φόρτισης τόσο στους όρους των εισιτηρίων, όσο και στο site της ακτοπλοϊκής (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή του συμβάντος). Η αξία των εισιτηρίων ήταν 400 ευρώ.

Δείτε ακόμαΕλλάδα: Καπετάνιος απαγόρευσε σε οικογένεια με ηλεκτρικό να μπει στο καράβι

Η οικογένεια έφτασε στο λιμάνι 40 λεπτά νωρίτερα. Η μητέρα και τα τρία παιδιά (το ένα μωρό) επιβιβάστηκαν κανονικά. Όταν ο πατέρας με το αυτοκίνητο έφτασε στην μπουκαπόρτα τον πλησίασε ο ίδιος ο καπετάνιος. Από εδώ και πέρα παραθέτουμε όσα συνέβησαν, ακριβώς όπως μας τα ανέφερε ο οδηγός.

«Αφού έφτασα μπροστά στη μπούκα πόρτα με πλησίασε ο καπετάνιος και έχωσε το κεφάλι του μέσα στο αμάξι. Με ύφος μου απαντάει με 90% δεν ταξιδεύεις γεια. Να σημειωθεί ότι είδα πολλά αμάξια plug in, δεν έλεγξε κανένα, μόνο σε μένα ήρθε που είχα ***** *.

Κατέβηκα να του ζητήσω τον λόγο και δεν ήθελε καν να μου απαντήσει μόνο είπε με πάνω από 40% δεν μπαίνεις. Εγώ τρελάθηκα και προσπάθησα να μιλήσω και στο λιμενικό. Στο μεταξύ η γυναίκα με τα παιδιά μου κατέβηκαν από το πλοίο που περίμεναν 30 λεπτά. Λέω στους λιμενικούς θέλω να του κάνω μήνυση και μου λένε εντάξει θα τον συλλάβουμε.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fe5745d99c0f5b437300ef61da28c1b6.jpeg

Ήρθε και ο λιμενάρχης στο σημείο όπου όλοι μαζί με καθυστέρησαν, άφησαν τον καπετάνιο να μπει στο πλοίο χωρίς να τον συλλάβουν και με άφησαν εκεί να περιμένω. Το πλοίο έφυγε με καθυστέρηση 20 λεπτών 08:20. Αφού έφυγε τότε πήραν τον εισαγγελέα υπηρεσίας οι λιμενικοί και μου λένε κάνε μήνυση αν θες.

Το μόνο που τους ένοιαξε ήταν να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εταιρεία και να τσακώνονται με τον καπετάνιο ποιος θα πάρει την ευθύνη να μπω. Εν τελεί κανείς δεν με προσέγγισε από την εταιρεία, κανείς δεν μου έκανε επιστροφή χρημάτων ούτε θέλησε να μου μιλήσει αλλά ούτε και να μου εξηγήσει τίποτα. Όλα μια απογοήτευση που θυμίζει σε ποιο κράτος ζούμε»

Τα παραπάνω ήταν ακριβώς όσα μας μετέφερε ο οδηγός έτσι όπως τα έζησε ο ίδιος, η σύζυγος και τα τρία παιδιά τους.

Το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε είναι ότι δεν πέφτει συχνά στην αντίληψή μας περίπτωση που ο ίδιος ο καπετάνιος να κάνει έλεγχο σε όχημα ή επιβάτη. Βέβαια οι νησιώτες κι όσοι ταξιδεύουν συχνά με καράβι στην Ελλάδα γνωρίζουν καλύτερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...