Οδηγός έλυνε τον κύβο του Ρούμπικ στα 126 km/h - Τον είδε ελικόπτερο της αστυνομίας [video]

H απερίσκεπτη αυτή συμπεριφορά θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε ατύχημα, ειδικά σε ένα αυτοκίνητο χωρίς προηγμένα ημιαυτόνομα συστήματα.

  • -
  • -

Η Διεύθυνση Τροχαίας της Ισπανίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα video προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς και να δείξει πως τα μάτια όλων πρέπει να είναι στραμμένα στον δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι.

Ακόμη κι αν κάποιος οδηγεί το πιο σύγχρονο τεχνολογικά όχημα, οφείλει να κρατά το τιμόνι. Πόσο μάλλον, αν αυτό δεν διαθέτει καν σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης και ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο.

Στο παρακάτω video, το οποίο καταγράφηκε από ελικόπτερο της Αστυνομίας, φαίνεται ο οδηγός ενός Peugeot 307 SW να παίζει με τον κύβο του Ρούμπικ. Ο αθεόφοβος έβγαλε και τα δύο χέρια από το τιμόνι και μάλιστα για αρκετή ώρα όπως αναφέρει η Αστυνομία, ενώ κινούνταν με 126 km/h.

Δείτε ακόμη: Αττική: Porsche της Αστυνομίας καταδιώκει BMW – Δείτε το video

Η κάμερα κατέγραψε όλη τη σκηνή, με τον πιλότο του ελικοπτέρου να τον ακολουθεί για αρκετό διάστημα, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, αφού το αυτοκίνητο, λόγω της παλαιότητας, το μόνο σύστημα υποβοήθησης που θα μπορούσε να διαθέτει είναι ένα απλό cruise control.

Ευτυχώς, δεν συνέβη το παραμικρό. Φυσικά, ο οδηγός συνελήφθη και του βεβαιώθηκαν οι ανάλογες ποινές.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...