To συλλεκτικό Pagani Utopia βυθίζεται στο πλημμυρισμένο Dubai – Και επιβιώνει [video]

Όταν έχεις μια δόση τρέλας και σίγουρα αμέτρητα χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό ρισκάρεις να καταστρέψεις ακόμα κι ένα συλλεκτικό Pagani Utopia αξίας άνω των 2 εκατ.

  • -
  • -

Οι βροχοπτώσεις ρεκόρ που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Dubai δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε νευραλγικές δημόσιες εγκαταστάσεις όσο και στους κατοίκους της πολυπληθέστερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Άμα έχεις λεφτά…

Είθισται, αυτοκίνητα σαν το εικονιζόμενο Pagani Utopia, να βρίσκονται κλεισμένα στο γκαράζ, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Στο Dubai όμως, κυκλοφορούν επί καθημερινής βάσεως… «ελεύθερα».  

Ο ιδιοκτήτης του σπάνιου αυτού hypercar βέβαια σίγουρα, δε μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε μέσα στην ημέρα, όταν πήρε το Utopia για τη βόλτα του… Αποδείχθηκε όμως τόσο γενναίος όσο και τρελός ταυτόχρονα, όταν αναγκάστηκε να διαβεί… το «τεχνητό ποτάμι» που είχε σχηματιστεί μπροστά του από τη θεομηνία!

Αρχικά, όπως θα δείτε και στο video, φάνηκε διστακτικός. Κατόπιν όμως το πήρε απόφαση και βυθίστηκε στο «ποτάμι»… Και επιβίωσε! Και αυτός και το Pagani Utopia! Εάν το καλοσκεφτεί κανείς, μιλάμε για τρέλα, δεδομένου ότι το Utopia πέραν του συλλεκτικού χαρακτήρα του (μόλις 99 μοντέλα θα κατασκευαστούν συνολικά) και της αστρονομικής τιμής του (άνω των 2 εκατ.) έχει τόσο χαμηλή απόσταση από το έδαφος που το εγχείρημα εκ πρώτης, έμοιαζε ότι θα αποτύχει παταγωδώς.

Ειδικά όταν μπροστά σου βλέπεις πόσο είναι το ύψος του νερού από το λευκό Nissan Patrol που μόλις πέρασε… Ικανός; Τρελός η απλά τόσο ευκατάστατος οικονομικά που δεν τον ένοιαζε ακόμα και να καταστραφεί ολοσχερώς το Utopia; Κανείς δε ξέρει… Τα κατάφερε πάντως.

Δείτε ακόμα: Porsche Taycan γίνεται υποβρύχιο στο Ντουμπάι

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι το Pagani Utopia κινείται από έναν twin-turbo κινητήρα 6,0 lt V12 δια χειρός AMG ο οποίος αποδίδει 852 ίππους με 1.100 Nm ροπής, ενώ το βάρος του ανέρχεται σε μόλις 1.280 κιλά…

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...