Πόσα θα δίνατε για το sedan των 464 PS που πουλά ο Μπάιντεν;

Η Cadillac ATS-V αποτελεί από μόνη της είναι ένα από τα πιο cool αυτοκίνητα της GM. Όταν τώρα έχει αποτελέσει και προσωπικό αυτοκίνητο του Προέδρου των ΗΠΑ, τότε φτάνει σε άλλο επίπεδο.

  • -
  • -

Όταν κάποιος εκλέγεται ως ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αυτόματα χάνει το δικαίωμα του να οδηγεί αυτοκίνητο σε δημόσιους δρόμους. Κάπως έτσι μάλλον βρέθηκε να πωλείται η Cadillac ATS-V του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Το αυτοκίνητο θα δημοπρατείται στο sedan" target="_blank">Cars & Bids μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, έχοντας ήδη συγκεντρώσει 21 προσφορές, με την υψηλότερη να φτάνει τα 37.750 δολάρια την στιγμή που γράφεται το κείμενο.

2

Να θυμίσουμε πως το μοντέλο, ως καινούργιο ξεκινούσε περίπου από 62.000 δολάρια. Το συγκεκριμένο είναι βλετιωμένο, αφού φέρει τροχούς Tech Bronze CT4-V Blackwing, φιμέ τζάμια, εμπρός μάσκα και πίσω προφυλακτήρα Rennick Performance και επένδυση αλκαντάρα τόσο στο τιμόνι, αλλά και στον επιλογέα ταχυτήτων.

3

Επίσης, η ATS-V δεν χρησιμοποιούσε έναν V8 όπως πολλά από τα συγγενικά της μοντέλα στη σειρά V, αλλά ήταν ακόμα μια επική κατασκευή που έκανε την BMW M3 της εποχής να «ιδρώνει», χάρη στον V6 twin-turbo 3,6 λίτρων που αποδίδει 464 ίππους - όχι μακριά από την ιπποδύναμη που προσφέρει η τρέχουσα M3. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Το συγκεκριμένο δείγμα μάλιστα, φαίνεται πως δεν είναι πολυταξιδεμένο μιας και μέσα στα τελευταία 6 χρόνια έχει καταφέρει να διανύσει λιγότερα από 26.000 km.

4

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του οχήματος, είναι πως ο πρόεδρος Μπάιντεν το είχε παραγγείλει με Kona Brown ταπετσαρία, κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κομμάτι.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στην Ελλάδα τη BMW M3 Touring: Οne car garage!

Δυστυχώς, το αυτοκίνητο δεν είναι αψεγάδιαστο καθώς στο εσωτερικό υπάρχει μία μικρή φθορά από το χρόνο, τα ελαστικά είναι παλιά και θέλουν αντικατάσταση, ενώ υπάρχει και ένα σύντομο ιστορικό από μικροχτυπήματα στο εξωτερικό, τα οποία όμως έχουν επισκευαστεί. Το θετικό είναι πως τα βασικά μηχανικά μέρη είναι σε εξαιρετική κατάσταση, που σημαίνει πως όποιος τυχερός το αποκτήσει θα έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικό δείγμα οδηγοκεντρικού αυτοκινήτου, το οποίο  διαθέτει μεταξύ άλλων κι έναν πραγματικά ξεχωριστό προηγούμενο ιδιοκτήτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...