Η κινέζικη λίμο που ψάρωσε τους Αμερικάνους

Το αυτοκίνητο του Κινέζου Πρόεδρου Σι Τζινπίνγκ που συναντήθηκε στις ΗΠΑ με τον ομόλογο του Τζο Μπάιντεν, άφησε άφωνους τους Αμερικάνους.

  • -
  • -

Ο Μπάιντεν συνηθίζει να κυκλοφορεί με μια custom λιμουζίνα δια χειρός… Cadillac, το γνωστό σε όλους «Beast». Έλα όμως που ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στην πρόσφατη επίσκεψη τους στις ΗΠΑ, εμφανίσθηκε με ένα… αντίστοιχο «κτήνος», το N701.

Ο Κινέζος Πρόεδρος έχει εμφανιστεί ξανά με το συγκεκριμένο όχημα και στη Ρωσία όταν επισκέφθηκε τον Πρόεδρο Πούτιν. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η Κίνα έχει κατασκευάσει 50 τέτοιες λιμουζίνες για τις ανάγκες του Προέδρου και ορισμένων υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών.

Το Hongqi που χρησιμοποιεί ο Κινέζος Πρόεδρος προφανώς και δεν είναι μοντέλο μαζικής παραγωγής αν και έχει κάποιες λίγες ομοιότητες με το μεγάλο sedan της κινέζικης φίρμας, H9.

Το N701 έχει μήκος περίπου 5,5 μέτρα και εφοδιάζεται με V12 κινητήρα 6,0 lt, ο οποίος αποδίδει 408 ίππους. Το εντυπωσιακό ωστόσο δεν είναι αυτό. Ούτε η εμφάνιση του η οποία είναι αν μη τι άλλο ξεχωριστή.

Οι φήμες θέλουν το συγκεκριμένο όχημα να είναι το ασφαλέστερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στον πλανήτη Γη. Διότι για πολλούς, ο Κινέζος Πρόεδρος είναι και ο ισχυρότερος άνθρωπος τη δεδομένη χρονική στιγμή στον κόσμο…

Πέραν των γνωστών αλεξίσφαιρων κρυστάλλων, ζαντών, ελαστικών, της μέγιστης δυνατής θωράκισης B6, που δύναται να αντέξει χτυπήματα από μικρές βόμβες και χημικές επιθέσεις, το N701, για όσους γνωρίζουν είναι… αδύνατο να καταστραφεί!

Ο Κινέζος Πρόεδρος όχι μόνο θα είναι ασφαλής στην καμπίνα του ακόμα κι αν το όχημα δεχτεί χτύπημα από ισχυρούς πυραύλους αλλά επιπλέον είναι σχεδόν αδύνατο να παραβιαστεί και η πρόσβαση σε αυτό!

Κάποια στιγμή, είχε διαρρεύσει στον κινέζικο Τύπο ότι στο εν λόγω όχημα έχουν χρησιμοποιηθεί τα πιο προηγμένα υλικά που διαθέτει στα ράφια της η κινέζικη στρατιωτική βιομηχανία, αντίστοιχα περίπου με αυτά που χρησιμοποιούνται σε εξειδικευμένες διαστημικές αποστολές ή σε πυραύλους που δεν έχει χρειαστεί -ευτυχώς- να χρησιμοποιηθούν.

Δείτε ακόμα: Τα δύο θωρακισμένα SUV του Έλληνα Πρωθυπουργού

Κανείς φυσικά δε μπορεί να γνωρίζει τι απ’ όλα αυτά ευσταθεί. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή του Κινέζου Προέδρου και είδαν από κοντά το αυτοκίνητο έμειναν έκπληκτοι. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει σε δημοσιεύματα του ο εγχώριος Τύπος, μέχρι και η βρετανική Daily Mail. Και μάλλον θα έχουν δίκιο…     

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...