Γιατί το Peugeot 2008 είναι best seller; Οι 5 λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει

Δεν είναι μόνο ο premium χαρακτήρας του ούτε η πλούσια γκάμα συστημάτων κίνησης του. Το Peugeot 2008 είναι από τα best seller μοντέλα της κλάσης του για τρείς ακόμα λόγους.

  • -
  • -

Το Peugeot 2008 δεν χρειάζεται συστάσεις. Εδώ και μια δεκαετία το κοινό έχει αγκαλιάσει με θέρμη το γαλλικό B-SUV οδηγώντας το όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή των πωλήσεων τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής αγοράς.

Με ξεχωριστό ντιζάιν

Οι εκλεπτυσμένες γραμμές του αμαξώματος, ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στην πολυτέλεια και στο δυναμισμό. Οι τρεις κάθετες… «νυχιές» στη θέση των φωτών ημέρας, οι οποίες και είναι ενσωματωμένες στα μαύρα γυαλιστερά πλαίσια του προφυλακτήρα προσδίδουν μια «αγριάδα» στο βλέμμα του αυτοκινήτου, ενώ και τα πίσω φωτιστικά σώματα –που επίσης κάνουν χρήση τεχνολογίας LED-, φέρουν και αυτά τη φωτεινή σύνθεση των τριών νυχιών προσφέροντας μια ξεχωριστή ταυτότητα στο γαλλικό B-SUV.

Premium και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό

Η πολυτέλεια και η premium αύρα που αποπνέει το εσωτερικό του 2008 έχει… ονοματεπώνυμο και βασίζεται στη σχεδιαστική φιλοσοφία i-cockpit. Η αισθητική του είναι μίνιμαλ, την ώρα που η επιλογή και η συναρμογή των υλικών που δένουν το ταμπλό και όλα τα πλαστικά μέρη στην καμπίνα είναι εξαιρετική.

Στη κεντρική κονσόλα δεσπόζει φυσικά η νέα οθόνη αφής των 10’’, η οποία είναι ελαφρώς στραμμένη προς τη μεριά του οδηγού και αποδεικνύεται γρήγορη και εύχρηστη. Ο ψηφιακός πίνακα οργάνων, έχει σημαντικές δυνατότητες εξατομίκευσης. Συγκεκριμένα, μπορείς να επιλέξεις να προβάλλεται το στροφόμετρο, η απεικόνιση του συστήματος πλοήγησης ή η λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης. Επιπλέον, στάνταρ είναι τεχνολογίες, όπως το τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης και η κάμερα οπισθοπορείας!

Επίσης, η λίστα με τις τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών είναι υπερπλήρης, και μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία αυτών περιλαμβάνεται στο πακέτο του βασικού εξοπλισμού.

Με ευρύχωρη καμπίνα

Ένα σύγχρονο B-SUV που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να προσφέρει και μια ευρύχωρη καμπίνα για το πλήρωμα του. Γιατί οι περισσότεροι που το επιλέγουν, το επιλέγουν, ως πρώτο αυτοκίνητο.

Έτσι το 2008, με το μόλις κατά 15 cm μικρότερο μεταξόνιο σε σχέση με το 3008, μπορεί να φιλοξενήσει με χαρακτηριστική άνεση στην καμπίνα του τέσσερις ενήλικες επιβάτες οι οποίοι μάλιστα έχουν στη διάθεση τους και ένα χώρο αποσκευών της τάξεως των 434 λίτρων με ιδιαίτερα πρακτικό σχήμα.

Σε αμιγώς ηλεκτρική version

H Peugeot δε θα μπορούσε να μην διαθέτει στις τάξεις του best seller μοντέλου της, του 2008, και μια αμιγώς ηλεκτρική version. Ο λόγος γίνεται φυσικά για την έκδοση με την ονομασία e-2008 η οποία προσφέρει αυτονομία κίνησης με μία μόλις φόρτιση της τάξεως, των 406 km. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 156 PS, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του ανέρχεται σε 54 kWh.

Δείτε ακόμα: Ποια έκδοση του Peugeot 2008 είναι Νο1 στην Ελλάδα

Σε ότι αφορά τη φόρτιση, μέσω ενός wallbox 7,4 kW θα χρειαστούν 4 ώρες και 40 λεπτά ή 3 ώρες και 10 λεπτά σε ένα wallbox 11 kW. Σε έναν ταχυφορτιστή βέβαια των 100 kW το Peugeot e-2008 μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειας του σε μόλις 30’.

Σε βενζίνη και ντίζελ

Η γκάμα όμως των συστημάτων κίνησης του 2008 περιλαμβάνει επίσης και επιλογές κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου! Η εκκίνηση γίνεται με τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα PureTech των 100 ίππων, ο οποίος διαθέτει σύστημα Stop&Start και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ανεβαίνοντας σκαλοπάτι, συναντά κανείς τον επίσης 3κύλινδρο κινητήρα PureTech με τους 130 ίππους, ο οποίος συνεργάζεται είτε με χειροκίνητο σασμάν 6 σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ-8, ενώ την παλέτα συμπληρώνει ο BlueHDi κινητήρας των 130 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ-8 και καταναλώνει μόλις 5 lt/100 km. Δείτε εδώ τις τιμές του νέου Peugeot 2008 στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...