Αντάρτικο σε μεγάλη εταιρεία – Οι μισοί έμποροι δεν θέλουν να πουλάνε ηλεκτρικά

Πρόβλημα αποδοχής των ηλεκτρικών της μοντέλων έχει ένας παγκόσμιος κολοσσός, όμως η αιτία δεν αφορά τόσο τα ίδια τα αυτοκίνητα, όσο τις απαιτήσεις που η μάρκα έχει από τους αντιπροσώπους της.

  • -
  • -

Οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα πολλοί Ford dealers να διστάζουν να επενδύσουν στην πώληση αυτών των οχημάτων. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Detroit Free Press, μόνο το 51% των 3.000 περίπου αντιπροσωπειών της εταιρείας στις ΗΠΑ έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα πιστοποίησης για την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως το F-150 Lightning και το Mustang Mach-e.

Αιτία για αυτή την απροθυμία των dealerships είναι οι τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται από την Ford για την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η εγκατάσταση σταθμών ταχείας φόρτισης και η παροχή ειδικής εκπαίδευσης στους πωλητές. Αυτές οι επενδύσεις μπορούν να φτάσουν και το 1 εκατομμύριο δολάρια και έχουν οδηγήσει σε αρκετές αγωγές εναντίον της Ford.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/57043c8f9a148f23e2a7971a9718e4c3.jpg

Η σχέση της Ford με τις αντιπροσωπείες της έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από την επιβολή των νέων απαιτήσεων για την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε πρόσφατη έρευνα, το 46% των Ford dealers δήλωσαν ότι «δεν εμπιστεύονται» την Ford.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικό Ford Puma: Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο SUV

Η προσωρινή στροφή των Αμερικανών καταναλωτών προς τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία θεωρούνται μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στα ηλεκτρικά, αναμένεται να δυσκολέψει περαιτέρω την πώληση των τελευταίων. Η Ford θα πρέπει να επανεξετάσει τις στρατηγικές της για την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να βρει τρόπο να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των dealerships της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...