Ηλεκτρικό Ford Puma: Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο SUV

Το Puma, ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Ford στην Ευρώπη, πρόκειται να γίνει ηλεκτρικό πολύ σύντομα.

  • -
  • -

Η Ford πρόκειται να λανσάρει το 2024 την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma και υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μοιράζεται το ίδιο σύστημα κίνησης με το E-Transit Courier. Αυτό έχει νόημα από πλευράς κατασκευής και κόστους, καθώς και τα δύο οχήματα θα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, εκείνο στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, οπότε η κοινή χρήση εξαρτημάτων μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους. Αν και η Ford δεν έχει αποκαλύψει τις πλήρεις προδιαγραφές για το E-Transit Courier, το έγκριτο βρετανικό site, Autocar, εκτιμά ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι περίπου 55 kWh, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει στο ηλεκτρικό Puma αυτονομία περίπου 370 km.

Το ηλεκτρικό Puma αναμένεται να ανταγωνιστεί άλλα μικρά ηλεκτρικά crossover, όπως το Peugeot e-2008 και το Opel Mokka-e. Με έναν κινητήρα 136 ίππων, η ηλεκτρική εκδοχή του αμερικανικού μοντέλου θα μπορούσε ενδεχομένως να χρειάζεται για την επιτάχυνση 0-100 km/h περίπου 9 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η Ford έχει στη διάθεσή της και ισχυρότερους κινητήρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν το ηλεκτρικό Puma ακόμα πιο γρήγορο.

ford-puma-stline-st-line

Σε ποια πλατφόρμα θα «πατάει» το ηλεκτρικό Puma

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό Puma θα χρησιμοποιεί μια έκδοση της αρχιτεκτονικής B2E από το μοντέλο που κυκλοφορεί σήμερα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό Puma δεν θα είναι μια εντελώς νέα πλατφόρμα, αλλά μάλλον προσαρμογή μιας υπάρχουσας αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, η Ford δήλωσε ότι σχεδίασε ταυτόχρονα το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης τόσο για το Puma όσο και για το Courier, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα δύο ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν παρόμοιες προδιαγραφές.

Δείτε ακόμα: Ford Explorer: Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV [video]

Συνολικά, το ηλεκτρικό Ford Puma του 2024 διαμορφώνεται ως μια πολλά υποσχόμενη προσθήκη στην αυξανόμενη γκάμα των μικρών ηλεκτρικών crossover. Με την εκτιμώμενη εμβέλεια και τις ανταγωνιστικές προδιαγραφές του, θα μπορούσε να είναι ένας ισχυρός διεκδικητής σε μια πολυπληθή αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...