Πούλησε το ίδιο αυτοκίνητο σε 13 άτομα - 2,5 εκατ. απάτη

Ένας έμπορος αυτοκινήτων από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ πούλησε το ίδιο αυτοκίνητο σε 13 άτομα, εξαπάτησε περισσότερους από 120 και απέσπασε πάνω από 2,5 εκατ. δολάρια.

  • -
  • -

Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας είδησης. Άλλωστε και στη χώρα μας έχουν κατά καιρούς διαπιστωθεί παρόμοιες απάτες εις βάρος ανυποψίαστων αγοραστών.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος έμπορος… το «τερμάτισε». Δεν είναι ότι πούλησε εικονικά ένα αυτοκίνητο σε 13 άτομα ή ότι απέσπασε προκαταβολές από 120 επιπλέον υποψήφιους αγοραστές αλλά το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ανθρώπινη ανάγκη.

Γιατί το όχημα που πουλούσε ήταν μια ειδική κατασκευή της Ford για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο για τις μετακινήσεις τους.

Ποινή φυλάκισης έως και 170 έτη!

Ο κατηγορούμενος ονομάζεται Έντουαρντ Σκοτ Ροκ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μέσω των αρμόδιων εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την υπόθεση, κάνει λόγω για 4ετή δράση και εξαπάτηση του κοινού, που απέφερε στον κατηγορούμενο περισσότερα από 2,5 εκατ. δολάρια.

Ο ίδιος, είχε αντιπροσωπεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Φιλαδέλφεια και μεταξύ 2019 και 2023, πουλούσε το ειδικά τροποποιημένο van της Ford για άτομα με κινητικά προβλήματα, σε υποψήφιους αγοραστές αλλά ποτέ δεν τους παρέδιδε το όχημα!

Επιπλέον, πέραν των εικονικών πωλήσεων «μάζευε» και πολλές προκαταβολές που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεπέρασαν τις 120!

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα θύματά του χρειάζονταν τέτοιου είδους εξειδικευμένα οχήματα ούτως ώστε να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου καθότι επρόκειτο για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια για τις μετακινήσεις τους.

Δείτε ακόμα: Τα 15 σκάνδαλα που συγκλόνισαν την αυτοκινητοβιομηχανία

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανέφερε ότι τα δύο τρίτα των θυμάτων του Ροκ ήταν «άτομα με κινητικές αναπηρίες, άνω των 65 ετών ή επιχειρήσεις που παρείχαν υπηρεσίες μεταφοράς σε αυτούς τους ανθρώπους.

Πλέον ο εν λόγω έμπορος βρίσκεται αντιμέτωπος με εξοντωτικές ποινές, όπως φυλάκιση έως και 170 έτη, πρόστιμο 2.750.000 δολαρίων και στην καλύτερη των περιπτώσεων, αποφυλάκιση στα 5 χρόνια και κατ’ οικόν περιορισμό…  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...