Νέα BMW X2: Φθηνότερη 2.400 € από την προηγούμενη στην Ελλάδα - Τιμές

Διαθέτοντας μεγαλύτερες διαστάσεις και όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες της BMW, το νέο premium C-SUV της γερμανικής μάρκας προσφέρεται σε χαμηλότερη τιμή από το προηγούμενο μοντέλο!

  • -
  • -

Στην εποχή που ζούμε, έχουμε συνηθίσει τα καινούργια αυτοκίνητα να έχουν υψηλότερες τιμές συγκριτικά με τα προηγούμενα που αντικαθιστούν, λόγω της γενικότερης ακρίβειας που επικρατεί, αλλά και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών που στοιχίζουν σε εξέλιξη και hardware. Ωστόσο, μερικές φορές συναντάμε και φωτεινές εξαιρέσεις, όπως στην περίπτωση της BMW X2, της δεύτερης γενιάς του σπορ C-SUV της μάρκας με κουπέ στοιχεία στη σχεδίασή του και νεανικό χαρακτήρα. Και μάλιστα, μιλάμε για ένα πολύ μεγαλύτερο πλέον αυτοκίνητο που ταιριάζει σαφώς περισσότερο σε οικογενειακή χρήση, με πλουσιότερο εξοπλισμό και αντίστοιχο επίπεδο ισχύος που προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση.

2.400 € φθηνότερη στη βασική έκδοση!

Περνώντας λοιπόν στις τιμές της νέας BMW X2 (U10), ο κατάλογος αρχίζει από τις 42.150 € για την έκδοση sDrive20i. Η αντίστοιχη έκδοση (sDrive20i) για την προηγούμενη BMW X2 (F39), ορίζεται στις 44.550 €, δηλαδή 2.400 € ψηλότερα από την καινούργια. Τα δύο αυτοκίνητα είναι αμφότερα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στον κατάλογο της εταιρείας, καθώς η προηγούμενη γενιά ολοκληρώνει την καριέρα της και η νεότερη, έχει ανοίξει για παραγγελίες και αναμένεται το λανσάρισμά της. Σε επίπεδο κινητήρα, χρησιμοποιείται ο τρικύλινδρος turbo των 170 ίππων με mild hybrid ενίσχυση, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Steptronic των 7 σχέσεων. Σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά, δεν διατίθεται καμία έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο. Ψηλότερα, υπάρχουν προτάσεις έως τους 300 ίππους στην έκδοση M35i xDrive, όπως και diesel, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα.  

Δείτε ακόμη: Όλες οι εκδόσεις και οι τιμές της νέας BMW X2

Η πιο προσιτή έκδοση της προηγούμενης BMW X2

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι η BMW X2 που «φεύγει» έχει ακόμη μια, πιο προσιτή έκδοση, την sDrive18i με τον κινητήρα των 136 ίππων, χειροκίνητο κιβώτιο και τιμή στις 35.620 €. Όμως η νέα γενιά δεν διατίθεται ακόμη σε τέτοιο επίπεδο ισχύος, ούτε με χειροκίνητο σασμάν, αφού το αυτόματο είναι αποκλειστική επιλογή. Για αυτό επιλέξαμε να τη συγκρίνουμε με την αντίστοιχη sDrive20i της προηγούμενης, αφού είναι πιο «δίκαιο» τόσο σε επίπεδο ισχύος, όσο και μετάδοσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...