CUPRA Tavascan: Πότε έρχεται Ελλάδα – Δες όλες τις εκδόσεις

Το ηλεκτρικό coupe SUV του ισπανικού brand ετοιμάζεται σιγά σιγά για την κυκλοφορία του, ενώ βρίσκεται ήδη στο επίσημο site της μάρκας.

  • -
  • -

Μετά το Born, το Tavascan θα αποτελέσει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην γκάμα της CUPRA, εισάγοντας το ισπανικό brand στην κατηγορία των ηλεκτρικών crossover. Με εντυπωσιακή εμφάνιση, coupe σιλουέτα και άκρως αποδοτικά σύνολα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας, το νέο μοντέλο θα βρεθεί απέναντι σε μοντέλα όπως τα ID.4, ID.5 και Q4. Αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η κυκλοφορία του στην αγορά απέχει κάποιους μήνες ακόμα, χάρη στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας ξέρουμε με ποιες εκδόσεις θα γίνει διαθέσιμο, τι θα προσφέρει και πότε περίπου μπορούμε να το περιμένουμε.

tavascan

Με δύο επίπεδα ισχύος και αυτονομίας

Το Tavascan θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με δύο διαφορετικά συστήματα κίνησης με τη χωρητικότητα της μπαταρίας σε αμφότερες τις περιπτώσεις να είναι στις 77 kWh. Η κορυφαία έκδοση VZ διαθέτει δύο κινητήρες συνδυαστικής ισχύος 340 ίππων και 679 Nm ροπή. H αυτονομία αυτού θα φτάνει τα 517 km σε κύκλο WLTP, ενώ θα προσφέρει επιδόσεις της τάξης των 5,6 sec για το 0-100km/h και τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 km/h.

Πιο κάτω στην γκάμα τώρα θα υπάρχει και η εισαγωγική έκδοση Endurance. Εξοπλισμένη με την ίδια μπαταρία αλλά έναν ηλεκτροκινητήρα συνδεδεμένο με τον πίσω άξονα, μπορεί να αποδίδει μόλις 286 ίππους και 545 Nm ροπή, αλλά είναι ικανή να χαρίζει αυτονομία που αγγίζει τα 547 km.

tavascan

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε πλούσιο εξοπλισμό που περιέχει στοιχεία όπως φώτα τεχνολογίας LED, τροχούς έως 20 ιντσών, οθόνη infotainment 15 ιντσών, πλούσια παλέτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού και πολλά ακόμη. Από πλευράς χώρων, το 5-θέσιο coupe crossover αν και μικρότερο σε διαστάσεις από συγγενικά μοντέλα όπως το ID.4, θα προσφέρει χώρο αποσκευών που θα αγγίζει τα 540 lt.

Δείτε ακόμη: Νέο video: Δοκιμάζουμε το CUPRA Born 231 PS e-Boost

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, το νέο CUPRA Tavascan αναμένεται να παρουσιαστεί στο δημοσιογραφικό κοινό κάπου προς τα τέλη της άνοιξης του 2024, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται προς το τέλος του 2024.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για το νέο μοντέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...